用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 較高低兒童書桌
go

較高低兒童書桌 [複製鏈接]

邊到有可較高低兒童書桌賣?
   0    0    0    0

I want to know also.

原帖由 lammimi 於 10-6-22 23:32 發表

IKEA有可調校枱腳

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 lammimi 於 10-6-22 23:32 發表

try google "成長書桌"

check this website : www.freemax.com.hk this store sell the children adjustable desk and chair, it looks very good and i tried the chair before, quite comfortable, but the size is very big.

紅磡都會商場8/f 都有一間有賣兒童成長枱椅的店.

醒目開學勳章

原帖由 Oscarmom 於 10-6-26 00:22 發表
check this website : www.freemax.com.hk this store sell the children adjustable desk and chair, it looks very good and i tried the chair before, quite comfortable, but the size is very big.

你是否指這SET?
http://www.freemax.com.hk/TCT-G1Pluscombo.html
張椅寫FOR 3歲以上的小朋友,是否真的過大?

醒目開學勳章

另外有一個牌子的書桌可以調校斜度,叫哈咈書桌、東京書桌...,有無人用過?
唔知小朋友書桌有無需要調校斜度?

醒目開學勳章

原帖由 amypekkle 於 10-6-26 01:49 發表

你有無否買SET俾仔仔?

我好想買,但又唔知那個牌子好!

原帖由 amypekkle 於 10-6-26 01:49 發表

好貴吖  幾千銀張凳

finally i bought one set for my son for his brithday gift, i chose the one in hunghom.

原帖由 lammimi 於 22/6/2010 23:32 發表

http://item.taobao.com/item.htm?id=1800051472

我近日買了呢張,290+60=350RMB
1.要自己裝
2.我叫佢運來我公司,我搬回家裡,所以才60運費

請問 油漆和木料 的 化學味道 大嗎?

原帖由 Alven_Kong 於 10-7-7 10:01 發表

http://item.taobao.com/item.htm?id=1800051472

我近日買了呢張,290+60=350RMB
1.要自己裝
2.我叫佢運來我公司,我搬回家裡,所以才60運費

我認為太細不大適合小學生,
而中國制一定有味...
在香港買現成比較無味,
似乎宜家較實惠也較合香港学生用.

原帖由 wen2wen 於 10-7-7 19:17 發表
請問 油漆和木料 的 化學味道 大嗎?
妹妹豬 齊來做個好朋友)

$6仟幾貴佐D

如果淘宝果D, 面積咁細的款..我見實惠都有類似的..個外觀似學校桌, 但桌同椅都可調高調低的。

而我自己覺得小朋友咁細, 買有"LOOK"果D電腦椅, 只會令佢周身旭, 所以揀了實惠的 升降摺椅, 由三YRS OLD 至大人都啱用, 可調高到BB食飯椅咁高, (但由於無BB食飯椅既安全欄,所以只合小朋友坐), 又可以調到矮鄧仔既高度, 雖然開出黎後,都算大大地,個樣又老土, 小朋友未必中意..但唔用時又可以摺埋,都OK好用,不足之處係D"較位" 較利,有少少刮~

如果用LEE張椅,其實就只需配合一般餐桌就OK, 只要較啱高度就唔怕小朋友腰骨彎埋。

而我後MAY仲發理直X中心, 有一款餐桌係可調高低的 ,(不可摺合), 咁我就可以"灘"响SOFA, 調低張枱, 我個囝就用升降摺椅....咁就可以好"碳"咁目及番佢做功課喇~
‹ 上一主題|下一主題