用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 想問下現在排早期訓練~~
go

想問下現在排早期訓練~~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

現在排到2009年9月,咁我個女係2009年12開始排,想問下係唔係過2個月會排到,定係都係等問學先有位呀?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

如果俾你confirm開始排E位嘅回條, 上面有一項寫住「申請日期」, 嗰個就係你小朋友嘅輪侯次序。
家陣排到09年9月, 就要睇吓有無人退學同你之前仲有幾多人申請(09年9月可能仲有小朋友未派到, 然後就09年10月同11月嘅申請, 再到12月, 而12月响你之前又唔知仲有無!)
通常4月大派位會去得快啲, 之後就要睇吓有無人走喇!
不過派到9月嘅話, 12月嘅相信都唔會太耐,可能年底年頭都可以到, 但都要睇埋你選果間多唔多人排or有無用梗其他I位or S位服務嘅轉過嚟, 佢地用番舊冧巴(之前第一次申請服務嘅日期), 有優先嘅!

醒目開學勳章

thank you~~希望快d到我個女啦~

每年4月大派位, D人通常8,9月入E位, 因有一批人升小一, 那時係最多位空出來O既時候, 過咗就好少位放出來, E位條龍又長, 可能你要等一年了。

原帖由 pccandy2000 於 10-6-23 12:07 發表
thank you~~希望快d到我個女啦~

醒目開學勳章

原帖由 ha! 於 10-6-29 08:32 發表
早期訓練即咩位 ?成日聽人講e位,1位..我其實唔明係咩.  有無人可以解釋一下

稍安無燥!
係E位, I位同S位。
請參考:
特殊幼兒中心(S位)?混合位(I位)?早期訓練中心(EETC)?何去何從?

我個囝囝09年9月入紙E位,今個月睇到想要的東涌排到09年7月,我諗好快就可以輪到雷B啦。
另他都有排S位,都係跟之前號碼,不過他宜家16個月,要足2歲先可入讀S位。

Sorry! I am a new comer.  I want to know how to queue up the E or I seat?  Where can I take the assessment for the queue as soon as possible?  I just apply the application for doctor in CAC but they say the waiting time is about 9 months.  What should I do as my son is 2 years old and I want he can enter the school when he is 3?
原帖由 rayjj88 於 10-7-4 02:39 發表
我個囝囝09年9月入紙E位,今個月睇到想要的東涌排到09年7月,我諗好快就可以輪到雷B啦。
另他都有排S位,都係跟之前號碼,不過他宜家16個月,要足2歲先可入讀S位。 ...
‹ 上一主題|下一主題