用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖方濟各英文小學 vs 九龍塘小學邊間好呢 ! ...
樓主: NathalieMiMi
go

聖方濟各英文小學 vs 九龍塘小學邊間好呢 !

多謝各家長意見, 我們會好好考慮吓!!!    

原帖由 big-head 於 10-6-25 09:16 發表
SFA: 校內資優生比較多,學術成績非常高,據聞校長曾經講過考第一同考第100的同學都只係相差幾分,可想而知競爭非常激烈,小朋友壓力亦比較大.
http://www.myfriendlyschool.com/component/content/article/19-sham-shui ...

I think the standard and reputation of KTS and SFA are same but for the network of promoting to secondary school, I think KTS is better than SFA.

原帖由 NathalieMiMi 於 10-6-28 15:39 發表
多謝各家長意見, 我們會好好考慮吓!!!    

of course kts

原帖由 ko06879 於 10-6-23 20:53 發表
SFA: 深水埗區
KTS: 九龍城區
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

下?  原來SFA的中學校網係深水步區,

咁唔駛煩, 我揀KTS, 因為中學校網好重要.

我個女兩間都收左佢,最後揀左SFA,因為想佢考Maryknoll, St. Mary二年班插班,希望SFA既學術水評能夠幫倒佢.

原帖由 jaycee_mami 於 10-6-28 16:35 發表

下?  原來SFA的中學校網係深水步區,

咁唔駛煩, 我揀KTS, 因為中學校網好重要.