用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖方濟各英文小學 vs 九龍塘小學邊間好呢 ! ...
go

聖方濟各英文小學 vs 九龍塘小學邊間好呢 !

Dear All Mommy,

請問聖方濟各英文小學 vs 九龍塘小學邊間好呢 !  邊間升中學校網會好D呀???

各位家長,可以幫忙比啲些意見嗎?

應該SFA深啲,但KTS校網和環境好啲

請問知唔知邊個網可以查到SFA和KTS校網呢  

原帖由 helencherry 於 10-6-22 22:27 發表
應該SFA深啲,但KTS校網和環境好啲

SFA: 深水埗區
KTS: 九龍城區
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

Thanks!!

如果你會選邊間呢??  請給我多些意見... 我不想幫囡囡選錯學校... 謝謝您!!!

原帖由 ko06879 於 10-6-23 20:53 發表
SFA: 深水埗區
KTS: 九龍城區
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

SFA深D, 好谷
KTS活動D
如果小朋友同家長都谷得, 選SFA

我覺得九龍塘小學好d,冇sfa咁谷咁辛苦. 間學校又靚d.但假如你女好聰明又谷得既話,可以進取d揀sfa,你結合你女既能力來揀好d.聽聞sfa是全港教得最深既小學.

原帖由 NathalieMiMi 於 10-6-24 11:28 發表

如果你會選邊間呢??  請給我多些意見... 我不想幫囡囡選錯學校... 謝謝您!!!

我覺得九龍塘小學

我覺得九龍塘小學好

两間中學都冇直上, kts 中學校網會靚d, 環境會好d, 我選kts

me too.........

原帖由 MYHO 於 10-6-24 15:44 發表
两間中學都冇直上, kts 中學校網會靚d, 環境會好d, 我選kts

我個人覺得 KTS 的課程/環境/對學生buck up 都幾好, 仲有升中校綱都好好., 要因應自己的囡囡性格.

囡囡今年小一, 收到學校的資料, 其中有一項係講功課每日不超過6樣,我覺得ok

Do anyone know if these 2 school allow for lucky draw?

仔仔有幸考入KTS,喜歡它的課程和鳥語花香的校園環境,
而且KTS升中校網比較優勝!

Yes!

原帖由 bearbear2003 於 10-6-24 16:40 發表
Do anyone know if these 2 school allow for lucky draw?

Yes.  They're both private primary schools not DSS.

原帖由 bearbear2003 於 10-6-24 16:40 發表

hi nathaliemimi, nice to c u again... please check pm..

原帖由 NathalieMiMi 於 10-6-22 21:12 發表
Dear All Mommy,

請問聖方濟各英文小學 vs 九龍塘小學邊間好呢 !  邊間升中學校網會好D呀???

hi elaine!
how r u??  please check pm la.....  

原帖由 elainec 於 10-6-24 16:58 發表
hi nathaliemimi, nice to c u again... please check pm..

我囡囡都揀kts感覺舒服d多d綠色,KTS升中校網比較優勝!