用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 收到第三階段封信
樓主: elisliu
go

收到第三階段封信

我個女係N1B1(a.m.)update埋佢先﹗
上午班
1. N1A(a.m.)
2. N1A2(a.m.)
3. N1B(a.m.)
4. N1B1(a.m.)
5. N1C(a.m.)
6. N1C1(a.m.)
7. N1C2(a.m.)
8. N1D(a.m.)
9. N1D1(am)
10. N1E2(a.m.)

國際班
1. NKB(a.m.)
2. N1C(a.m.)

下午班
1.N1B(p.m.)
2.N1C(p.m.)
3.N1D1  ... [/quote]

人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

我個仔N1E1(a.m.)﹗
上午班
9. N1D1(am)
10. N1E1(a.m.)
11. N1E2(a.m.)

國際班

下午班
1.N1B(p.m.)
2.N1C(p.m.)

原帖由 babycreamy 於 10-6-29 11:23 發表

我囡囡都同你囡囡同班喎..!! 你係咪都報咗7/19-30既適應班? 唔知又係咪同一班呢...好似係b4呀??

你好!我小朋友都係7/19-30既適應班呀!

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-6-29 17:26 發表

hihi,
我地呢到有5個n1c小朋友,我,rosebud,uglywoo,babycreamy,c07hk,我個仔叫HARLEY,大家好,佢5/7返學前班,係class c1
太好了, 咁快就認識到另外4位同班同學家長 ^___^

My boy is 1E1am class, Nice to meet all of you ^ ^

My boy is N1C (pm) student ^^, hope can be changed to am session la

上午班
9. N1D1(am)
10. N1E2(a.m.)

國際班

下午班
1.N1B(p.m.)
2.N1C(p.m.)

以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

Hello呀!  我囝囝已被安排轉為NKBam班啦, (原本是N1D1am的)

原帖由 chinghinma 於 10-7-8 14:09 發表
Hello呀!  我囝囝已被安排轉為NKBam班啦, (原本是N1D1am的)

有同學仔la...我個仔都係NKB(AM)

hello chinghinma,

請問係咪國際班waiting list, 最近先轉到架?
因為我囡囡都仲wait緊....你有無寫求位信架?

tks.
yingyingma

原帖由 chinghinma 於 8-7-2010 14:09 發表

原帖由 cchoiying 於 10-7-9 15:53 發表
hello chinghinma,

請問係咪國際班waiting list, 最近先轉到架?
因為我囡囡都仲wait緊....你有無寫求位信架?

tks.
yingyingma

Thank you:loveliness:

我原本係國際班下午waiting list, 响5月尾York通知我, 囝囝能轉為主流班上午班, 我立刻通知我想入國際班上午, 咁學校再叫我寫信, 我就再 FAX 封信比學校, 就在這個星期二左右就收到電話Confirmed.

你都試下啦, goodluck:D

Hi Jeco,

我囡囡都係NKCam;好高興在BK終於有同班嘅同學仔。

到時,8月11日開學見吧!

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-7-9 15:34 發表

哎吔! pooh小朋友! 同唔到你做同學囝添! 我囝囝NKC(AM)...到而家都未有NKC既同學仔報到! ^-^

Hi Jeco,

My daughter is 0702 baby.

Keep in touch & share our finding in coming future.

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-7-10 10:15 發表

哈! 終於搵到同學仔啦! ^^ 日後保持聯絡啦! J 你囡囡幾月出世架? 我囝囝係0710呀! J

I have just released an international class (PM) today. :loveliness:

Hi totobi,

i feel so sorry to hear that you have just released the seat at YORK; i believed that you may have another ssuitable kinder for your baby.

Anyway, keep in touch for sharing our loves' schoollife & fun.

Which kinder you chose for your kid ? If you don't mind to disclose

Anyway, wishing all our kids have a great school life!

Miuccia224

原帖由 totobi 於 10-7-10 23:25 發表
I have just released an international class (PM) today. :loveliness:

Hi jeco,

係呀!我囡囡的表達能力真是幾好口架!有時簡直好似作梗故仔。

到時若時間及能力許可的話;我必上報BK分享--皆因我工作超忙;以往有時回家囡囡已睡覺,而早上工人又趕住帶她上學只能互叫「早晨」及抱抱就分開啦。

所以,未來的曰子,我必須好好我的時間表。

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-7-11 00:04 發表

wow...0702..good! ^^ 通常大bb都懂事好多...好似我家姐個囡都係2月份出世...初初k1開學...佢返到屋企可以同我家姐講晒係學校發生過啲咩事...邊個邊個同學囝係學校好乖/好曳! ^^ 到時希望你囡囡認得邊個係我囝囝.. ...