用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 大女自想學溜冰
go

大女自想學溜冰 [複製鏈接]

我個大女現6.5yr, 佢同我講想學溜冰, 但本人對學溜冰沒有很深入的認識, 所以想問吓:

1. 又一城的溜冰學校好嗎?教練質素ok嗎?半私人 or 團體好?有無教練推介?
2. 小朋友如果平衡力唔係咁好, 適唔適合學?
3. 聽人講, 如果唔識跌倒, 係唔係好易比人"碌"過對手掌? 其實危唔危險呢?

Thx
   0    0    0    0

請問你會不會考慮在圓方(Elements)學?

原帖由 kathylo 於 10-6-22 13:03 發表
我個大女現6.5yr, 佢同我講想學溜冰, 但本人對學溜冰沒有很深入的認識, 所以想問吓:

1. 又一城的溜冰學校好嗎?教練質素ok嗎?半私人 or 團體好?有無教練推介?
3. 聽人講, ...

1. 又一城的溜冰學校好嗎? 教練質素ok嗎?
每間都有好的教練和不太好的,近屋企最好。
半私人 or 團體好?
初學團體都可以,小朋友真的喜歡才轉。
有無教練推介?
高級教練比普通的好
溜冰可訓練平衡力,不過平衡力差早期
要不怕跌
3. 聽人講, 如果唔識跌倒, 係唔係好易比人"碌"過對手掌? 其實危唔危險呢?
溜冰場太多人,就算你識溜都會有D唔識溜的人撞你,所以危險性一定有,家長要考慮清楚。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原帖由 CHIULHJ 於 10-6-22 14:21 發表
請問你會不會考慮在圓方(Elements)學?

如果剩係上堂, 平時唔洗去個度練習, 都ok, 因我地住大圍, 最好係又一城

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題