用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學畢業禮
樓主: MOOYY
go

小學畢業禮 [複製鏈接]

醒目開學勳章

今日問左呀女, 原來佢都有份上台表演, 但佢話我去吾去都得, 我又簽左通告吾去........so 最後都係決定吾去......

畢業咁大件事,一生人唔係咁多次,點解唔去,請假我都會去

原帖由 CrabPincers 於 10-6-26 21:31 發表
今日問左呀女, 原來佢都有份上台表演, 但佢話我去吾去都得, 我又簽左通告吾去........so 最後都係決定吾去......

原帖由 MOOYY 於 10-6-24 09:22 發表

有你地站在家長既立場去辦既畢業禮,已經好值得讚啦,家長同學生一定會感受得到的,good luck~~

昨天畢業禮完滿結束喇,現場氣氛很好,家長同學生都能受,到感染,我們準備了康乃馨給學生一邊唱真的愛你一邊送花給在座的嘉賓同家長,加埋學生成長片段同老師心底話,最後有些學生和家長都忍不住喊了出來呢,作為工作人員之一,看到畢業禮這麼成功,我也很欣慰呢!

原帖由 Charmainetowin 於 10-6-28 01:17 發表

昨天畢業禮完滿結束喇,現場氣氛很好,家長同學生都能受,到感染,我們準備了康乃馨給學生一邊唱 “真的愛你” 一邊送花給在座的嘉賓同家長,加埋學生成長片段同老師心底話,最後有些學生和家長都忍不住喊了出來呢,作為 ...

多一點站在對方立場去做一d野,出來既後果便會得到人家的支持,加油~~也羨慕你地有一個難忘的畢業禮....

終於順利完成了整個畢業禮程序了...
去完囡囡畢業禮...好感動呢...
睇住畢業生受憑...
管弦樂團與畢業生一齊大合奏(直笛)...
加上過去六年回憶片段...正!
最讓我有驚喜的是...原來囡囡有份領獎...
原帖由 Mandy0203 於 10-6-24 13:25 發表
真係好令畢業生失望呢...
不過我相信,黎緊七月囡囡個畢業禮唔會令我們家長失望lo,因我都有看過過去數屆的畢業禮...首要主角都係班畢業生,有班代表上台攞証書,其他同學在台下面向家長致意,也有每班畢業生表演,有過去 ...
‹ 上一主題|下一主題