用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我的兒子能否入「喇沙」???
樓主: cktc1996
go

我的兒子能否入「喇沙」??? [複製鏈接]

原帖由 cktc1996 於 10-6-21 19:16 發表
我的兒子:

中文:   93分

英文:   90分

數學:   90分

常識:   92分

操行:   A+

獎牌:  跆拳道(冠軍:5 , 亞軍:5, 季軍:8)
         奧數  (金獎:7 , 銀獎:2, 銅獎:5)
         田徑  (100米冠軍,60米冠軍)
  ...

難講,中英數常,間間學校的難易不一樣。
跆拳道、奧數冠軍,咩嘢比賽冠軍先得。
田徑  (100米冠軍,60米冠軍),時間呢?

原帖由 凍奶茶 於 10-6-23 11:15 發表

見咁多人討論,都想撘下咀。

davidmimi,雖然你個女識飛,但喇沙暫時唔收女仔::" /> 。

嘩!好清醒呀

其實個post跟本有問題, at lease 唔係一個明白遊戲玩法的mami

原帖由 judy 於 10-6-23 11:44 發表

難講,中英數常,間間學校的難易不一樣。
跆拳道、奧數冠軍,咩嘢比賽冠軍先得。
田徑  (100米冠軍,60米冠軍),時間呢?

自我介紹:
考完會考未考高考,做事有承擔

religious views: christian

political views: democracy
支持一國兩制、港人治港
支持一人一票選特首

遲d 可唔可以做「香港行政長官」呢???

齋玩樂器我都知會有,不過佢已經文武全材lu wor!

原帖由 BookloverJ 於 10-6-22 18:37 發表

真係有, 某間九龍塘名小學, 唔少小六生都有8級樂器, 有d人仲係兩樣樂器8級, 所以佢地今年升中, 好多人入到名校!
不過我諗佢地個六年一定谷得好辛苦!
...

行政長官比人插得好緊要架,撿個乜官物官做下咪好囉。最好唔洗出黎講野個D,唔係好似「甜」司長咁,亂(up)都會比人圍ga!

原帖由 unknownxp 於 10-6-23 13:43 發表
自我介紹:
考完會考未考高考,做事有承擔

religious views: christian

political views: democracy
支持一國兩制、港人治港
支持一人一票選特首

遲d 可唔可以做「香港行政長官」呢??? ...
‹ 上一主題|下一主題