用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 收了【冷氣費】, 今天(32度)不準開。
go

收了【冷氣費】, 今天(32度)不準開。

點解有些學校咁環保, 但又要收【冷氣費】, 苦了大汗包。

冷氣機壞了

收唔收冷氣費同開唔開冷氣冇直接關係,主要決定在老師.
有d怕熱,一入來開盡佢.
有d怕冷,一入來off左佢.

原帖由 chumamma 於 10-6-21 18:41 發表
點解有些學校咁環保, 但又要收【冷氣費】, 苦了大汗包。
無知是福

醒目開學勳章

32 都唔開, 几多度先開?

如坐定定後開大個風扇都唔係太熱........
但有些小朋友皮膚係有濕疹就辛苦了,成身熱到
出粒粒,痕個不停,又無藥搽和食(我仔仲要係好
serious個種),一到summer我仔係學校日日返
來都成身粒粒..............唉!

每位老師入班房都無開冷氣。

呢兩日咁熱, 我估係學校落咗 order 唔准開冷氣, 只可以開冷氣。

真陰公, 有些小朋友是大汗包, 成頭汗。

原帖由 brian61950 於 10-6-21 21:45 發表
收唔收冷氣費同開唔開冷氣冇直接關係,主要決定在老師.
有d怕熱,一入來開盡佢.
有d怕冷,一入來off左佢.

真陰公, 有些小朋友是大汗包, 成頭汗。

真陰公,依家嘅父母....

點解咁得意,唔去問學校反而問BK家長?

mug D小學咁架咩?係咪個別?C啦,我女都係濕疹吾比汗up得,up一次汗就搽幾日類固醇藥膏先止倒,吾好話出汗,就算一過熱D skin脹巳經痕到周身r,而家幼稚園係全天侯冷氣,無outdoor playground,9月就上小學啦,但係返直資,吾知會吾會好D?其實而家真係都好多小朋友濕疹,可能D老師吾明果種痛苦,比我會嘗試同學校了解下.

原帖由 janetlam74 於 10-6-22 08:53 發表
如坐定定後開大個風扇都唔係太熱........
但有些小朋友皮膚係有濕疹就辛苦了,成身熱到
出粒粒,痕個不停,又無藥搽和食(我仔仲要係好
serious個種),一到summer我仔係學校日日返
來都成身粒粒..............唉! ...

我都想問呢句

32度都唔開, 老師無心機教學, 學生無心機讀書
學校唔知道冷氣是二十世紀最偉大的發明嗎

不知提高了多少生產力

原帖由 cy101 於 10-6-21 21:47 發表
32 都唔開, 几多度先開?
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]