用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 請教高班家長校服問題
go

請教高班家長校服問題

各位高班家長,
我囝囝嚟緊9月小一,
想請教一吓一星期幾多日著校服?
幾多日著運動服?
以方便購買,
謝謝!

two PE lessons in a week. this year, also one morning ex per week.  It is better to buy at least 2 sets of PE uniform.

原帖由 patBmom 於 10-6-21 00:10 發表
各位高班家長,
我囝囝嚟緊9月小一,
想請教一吓一星期幾多日著校服?
幾多日著運動服?
以方便購買,
謝謝!

原帖由 KLLP 於 10-6-21 14:18 發表
two PE lessons in a week. this year, also one morning ex per week.  It is better to buy at least 2 sets of PE uniform.

唔該晒KLLP,
再想請問,
咁係有運動堂嗰日就著運動衫返學架?
定還是要帶運動服返學校換呢?
麻煩晒!

係著住返學既,買兩套會方便好多,計埋做早操果日,隨時一個星期著三日.星期六如果參加左課外活動,又可以著運動衫返去.多數人會咁著,因為夠舒服.

原帖由 patBmom 於 10-6-22 13:55 發表

唔該晒KLLP,
再想請問,
咁係有運動堂嗰日就著運動衫返學架?
定還是要帶運動服返學校換呢?
麻煩晒!
http://era-central.blogspot.com/

原帖由 Era 於 10-6-22 14:20 發表
係著住返學既,買兩套會方便好多,計埋做早操果日,隨時一個星期著三日.星期六如果參加左課外活動,又可以著運動衫返去.多數人會咁著,因為夠舒服.

唔該晒,
多謝你哋高班家長幫我哋解答咁多難題呀!