用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中補習班..plx help~
go

初中補習班..plx help~

我在不久之前..曾開過一post"升中                               2..幫囝囝搵補習"
但不明白為何要被移走..
so故此再開一post..幫囝囝搵補習..

在上一個post..有家長建議我去英x/現x/O&x
但上網search頭兩者都不獲好評..(只限初中補習)
而O&x教育中心就不出名..難以估量~

我曾打去O&x..查問有關課程..
staff回覆我的所有問題..
但另外有一件事令我覺得奇怪..
staff說7月3日在O&x有講座..
希望給家長了解334新課程..
同時間可為子女作免費的"水平測試"(中英數3科)

各位家長..認為我去好嗎? 水平測試有用嗎?

我對依個講座有興趣,我有囡囡都讀緊初中,可唔可以講多d詳細資料比我知?

照staff所說...這講座係為家長而設的..
令家長可對自己子女在334學制有深入認識..(主要是對課程選科)

另外又可以為子女作一個"水平測試"(中英數3科)..做完以後有導師針對性地指出子女問題所在..

我也只知道這些..暫時都未決定去or不去..只怕去完會被強迫幫子女報讀什麼什麼補習班

有家長認為我應該去嗎?

去吧,我都想帶埋囡囡去,我想大概不會有什麼強迫報讀補習班,我有什麼方法可以知道更多講座的詳情嗎?
點解你唔講更多資料?

你可以上網查一查O&X教育中心的網頁
上面有齊334講座的相關資料..
提及過多的商業性資料..會被鎖post的

如我之前所提過..子女做完"水平測試"後..有導師會一對一地指出子女的學習女平..<--大家認為以上test會有用嗎?

此test/講座是免費的..大家認為值得去嗎?

請問一下 O&X教育中心 係唔係位於旺角彌敦道新之城附近,因為我上網search唔到,所以唔肯定
至於你所講"水平測試"我相信有用,至少會知道子女去到什麼程度,更何況係免費,不如一齊去試

原帖由 被騎的小馬 於 10-6-29 10:59 發表
請問一下 O&X教育中心 係唔係位於旺角彌敦道新之城附近,因為我上網search唔到,所以唔肯定
至於你所講"水平測試"我相信有用,至少會知道子女去到什麼程度,更何況係免費,不如一齊去試 ...

應該就是....

中英數的"水平測試"...我都有興趣..
7月3..有家長會去嗎?

係唔係講緊奧X教育中心?好似話d補習老師出過好多天書...有冇多d資料?

應該就是你口中的奧X教育中心..在旺角中心附近..

天書?? 高中??我都不太清楚..

資料我都是在網頁找的

原帖由 my-baby. 於 10-6-20 15:27 發表
我在不久之前..曾開過一post"升中                               2..幫囝囝搵補習"
但不明白為何要被移走..
so故此再開一post..幫囝囝搵補習..

在上一個post..有家長建議我去英x/現x/O&x
但上網search頭兩者都不 ...

Hi,

我都想幫囡囡搵補習, 請問你有冇去Q&A做中英數的"水平測試"? 如何呀? 何否分享吓?

Thanks!

原帖由 2008mum2008 於 10-7-4 14:43 發表

Hi,

我都想幫囡囡搵補習, 請問你有冇去Q&A做中英數的"水平測試"? 如何呀? 何否分享吓?

Thanks!

你問的是"囝囝成績如何"??  抑或是"水平測試效果如果"??

我開了一個新post..大概提及是次測試..

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2215055

不如大家轉到該post討論^^