用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2010年K1
樓主: pusal
go

宣道幼稚園 2010年K1 [複製鏈接]

我囡囡係 下1B, 蘋果組, 每日佢都好開心咁返學架 !

你好

我個仔都係下1B, 不過係啤梨組, 跟文茵老師, 佢每日都開心到不得了, 因為每日放學返嚟, 佢都不停嘴講嘢, 又逼我一齊玩上堂, 玩搭校車, 所以我相信佢一定係好開心

仲問我星期六日唔洗返學, 咁星期一可以返學嗎

另外我想請問各住媽咪, 學校派咗校曆表未

原帖由 sunsunmimiqq 於 10-9-14 01:21 發表
我囡囡係 下1B, 蘋果組, 每日佢都好開心咁返學架 !
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/Keith-0217

校曆表? 係吾係即係學校行事曆啊, 好似 Day1 已經有lar !

原帖由 Keith0217 於 10-9-14 20:49 發表
你好

我個仔都係下1B, 不過係啤梨組, 跟文茵老師, 佢每日都開心到不得了, 因為每日放學返嚟, 佢都不停嘴講嘢, 又逼我一齊玩上堂, 玩搭校車, 所以我相信佢一定係好開心

仲問我星期六日唔洗返學, 咁 ...

係呀!

如果係day 1 派的話, 咁我miss咗嗱, 因為我個仔係9月6日至開學. 等我問番老師攞先.

Thank you

原帖由 sunsunmimiqq 於 10-9-14 23:09 發表
校曆表? 係吾係即係學校行事曆啊, 好似 Day1 已經有lar !

生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
http://hk.myblog.yahoo.com/Keith-0217

我個女Tiffany讀下幼A,小馬組
逗左佢兩星期都唔肯講學校D野,淨係講左劉老師教普通話

原帖由 tonymeg 於 10-9-15 10:18 發表
我個女Tiffany讀下幼A,小馬組
逗左佢兩星期都唔肯講學校D野,淨係講左劉老師教普通話

我仔仔話昨天畫畫,星期一好像是玩泥膠!

thanks,承承媽媽

大家好, 我係下1A寶麟媽咪
我呢排都去接佢放學, 有時問下佢講學校D野, 佢日日都有講少少...
例如: 佢地會o係課室出面個遊樂場唱歌同做體操, 有時會玩泥膠, 放學搭lift有小朋友多手"禁"左上去....

原帖由 tonymeg 於 10-9-15 17:27 發表
thanks,承承媽媽

You're welcome.
這個時間小朋友想講就講,承承咁一都只是講好開心,講唔到啦!
大家互相交流啦!

原帖由 pcat 於 10-9-15 18:17 發表
大家好, 我係下1A寶麟媽咪
我呢排都去接佢放學, 有時問下佢講學校D野, 佢日日都有講少少...
例如: 佢地會o係課室出面個遊樂場唱歌同做體操, 有時會玩泥膠, 放學搭lift有小朋友多手"禁"左上去.... ...

咁都好好! 你日日接寶麟辛唔辛苦!

今日學校派咗通告, 關於步行籌款, 你們會參加嗎

原帖由 Keith0217 於 10-9-15 20:36 發表

我去唔到,我要坐月呀!

是星期天噃! 早上要返主日學, 我又要返敎會, 當日應該趕不及參加是次活動喎!

原帖由 Keith0217 於 10-9-15 20:36 發表

步行籌款我可能都唔會去了

我日日都有問日晴返學開唔開心, 佢日日都答我好開心好鍾意返學. 佢最鍾意係搭校車,因為日日放學校車個姨姨都會送糖呀,益力多呀,米餅...等送俾佢.所以佢日日放學返到屋企都即打電話同我講姨姨又送野俾佢食, 問我食唔食得? (因我平時係好少俾零食佢食)

其實我係想唔去, 但又驚大夥兒都去的話, 只得我一個唔好, 唔好意思.
現在我可以放心了.
謝謝大家 : )

原帖由 nicolekiss2u 於 10-9-16 14:47 發表

步行籌款我可能都唔會去了

我日日都有問日晴返學開唔開心, 佢日日都答我好開心好鍾意返學. 佢最鍾意係搭校車,因為日日放學校車個姨姨都會送糖呀,益力多呀,米餅...等送俾佢.所以佢日日放學返到屋企都即打 ...

日晴個姨姨咁好呀,比嘢佢食;
今日承承車上的姨姨叫我唔好比糖佢上車,因為車係唔可以食的;(因為承承唔想搭校車,想我日日帶佢返學)所以咪用糖引佢搭校車!

少少啦...最辛苦係等放果時...熱到不得了

原帖由 kaucrystal 於 10-9-15 18:44 發表

咁都好好! 你日日接寶麟辛唔辛苦!

日日接我覺得好辛苦, 因為學校真係吾係咁就腳, 不過如果交通上無問題的話, 日日接都幾好, 因為就咩野可以即刻問老師.

原帖由 pcat 於 10-9-16 19:02 發表

其實我每星期二都會自接放學, 等果時又熱又多蚊, 真係唔好受, 加上學校位置冇嘜車啱搭, 次次我都係搭的士

不過, 最重要係可以見到老師, 問下keith的在校情況, 聽到佢一切正常, 個心真係安樂曬, 鬆一口氣

原帖由 pcat 於 10-9-16 19:02 發表

‹ 上一主題|下一主題