用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

小二插班

15/6去考了插班試, 中英數, 先考數學, 做了20分鐘老師先發現派錯2年級卷 , 最後每科用了半小時考, 亞仔話英文比較深, 份卷唔夠時間做, 中文數學都ok, 今次實.....唉

點都好, 預祝你們成功 :)

無時無刻都在"等",
"等" 一個希望...
其實21/6/2010 既晚上,  已同自己講
"機會好微, 下期再接再厲啦!"
但 ...印象中, 應該要等到 24/6/2010 才好死心,
結果, 現在的我, 依然每分每秒都在"等"

各位還在 "等" 的爸爸媽媽:
如果有結果的, 大家一同分享下,
好讓我及早有個"知"字, 亦都好讓我快快夢醒,
祝各位都收到好消息 !!!

原帖由 COCO0624 於 2010/6/18 13:42 發表
15/6去考了插班試, 中英數, 先考數學, 做了20分鐘老師先發現派錯2年級卷 , 最後每科用了半小時考, 亞仔話英文比較深, 份卷唔夠時間做, 中文數學都ok, 今次實.....唉 ...

唔好咁啦~  我都知要'等'一樣嘢係好辛苦.  
希望你個小朋友可以入到TSL, 預祝你地成功.

原帖由 DimJack 於 10-6-22 23:39 發表
無時無刻都在"等",
"等" 一個希望...
但 ...印象中, 應該要等到 24/6/2010 才好死心,

各位還在 "等" 的爸 ...

你好 DIMJACK

我既心情同你一樣, 真係好似比蟻咬咁, 唉~
有時盡量唔去計算日子, 無耐日子又慢慢迫向6月24日,可惜還沒有任何消息
你小朋友考邊班呢?

原帖由 DimJack 於 10-6-22 23:39 發表
無時無刻都在"等",
"等" 一個希望...

請問有無家長知道, 一般情況會比公布日期提前多少天公布呢?
謝謝!

好明白你哋兩位既心情, Take it Easy!

預祝你哋成功!!!

原帖由 COCO0624 於 10-6-23 12:28 發表
你好 DIMJACK

我既心情同你一樣, 真係好似比蟻咬咁, 唉~
有時盡量唔去計算日子, 無耐日子又慢慢迫向6月24日,可惜還沒有任何消息
你小朋友考邊班呢?

...

DIMJACK

我剛才膽粗粗打了電話去問, 學校說還沒有結果, 原本是22號公布的, 現在可能要等到星期五前.

好彩, 還有希望~

無時無刻都在"等",
"等" 一個希望...

COCO0624 你好,

我小朋友是考插班小二的, 亞囝話份卷都深呀!
只係數學比較易, 所以我勝算不大, 但亦懷有希望.
多謝你話我知結果仲未公布, 這樣我還有一線希望,
不過, 要俾蟻咬多兩日 ^^

原帖由 COCO0624 於 2010/6/23 13:04 發表
DIMJACK

我剛才膽粗粗打了電話去問, 學校說還沒有結果, 原本是22號公布的, 現在可能要等到星期五前.

好彩, 還有希望~

知唔知小二插班大約有多少個位 ?

原帖由 DimJack 於 10-6-23 13:15 發表
COCO0624 你好,

我小朋友是考插班小二的, 亞囝話份卷都深呀!
只係數學比較易, 所以我勝算不大, 但亦懷有希望.
多謝你話我知結果仲未公布, 這樣我還有一線希望,
不過, 要俾蟻咬多兩日 ^^

...

各位好! 我仔仔考小二插班, 昨天23/06中午已收到電話通知30/06去註冊!明天收信!

Hi melodypoonwk,

恭喜! 恭喜!

我仲未收到通知,
為有下次再接再厲啦 !!!  

原帖由 melodypoonwk 於 2010/6/24 01:59 發表
各位好! 我仔仔考小二插班, 昨天23/06中午已收到電話通知30/06去註冊!明天收信!

恭喜! 恭喜!
我地都要等下次

原帖由 melodypoonwk 於 10-6-24 01:59 發表

回覆 1# COCO0624 的文章

Hello, 我個囡今年升P2, 班主任話唔會原班升,有無家長知道TSL會點分班. 謝!

HKKT,

Assuming there are no new changes, the allocation of pupils is at random.

The class allocation list will normally be uploaded to the school website at the end of August.

原帖由 HKKT 於 10-6-24 17:12 發表

Hello, 我個囡今年升P2, 班主任話唔會原班升,有無家長知道TSL會點分班. 謝!

回覆 1# principal 的文章

Well received.  Thanks!