用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會奉基小學 2010奉基家長100... ...
go

2010奉基家長100... ...

歡迎各位2010小一同學仔家長進來分享點滴,希望在這裏可以匯集到所有100位父母在此討論及交流育兒心得或交換孩子日後在校情報,對日後事必有所益處,謝謝!

大家好呀!
   我是2010新學年小一準新生家長媽咪呀!
   請大家日後多多指教!
   謝謝!

Hi !
我囡都係派o左奉基呀, 請以後多多指教!

原帖由 中英數常 於 10-6-18 09:57 發表

大家好呀!
   請大家日後多多指教!
   謝謝!

Hello ! 我囡囡今年入讀小一,請大家日後多多指教!
下星期一會帶她去學校參觀和買書,希望她早日適應新環境啦 !

原帖由 中英數常 於 10-6-18 09:57 發表

大家好呀!
   請大家日後多多指教!
   謝謝!

SumYau:

你好呀!
15分有機會抽籤,而20分就必入!
想請問你奉基及奉基千禧你較喜歡奉基嗎?為什麼?

原帖由 sumyau 於 10-9-15 00:35 發表
請問各奉基家長,你地小朋友係首輪計分入(幾多分、有無宗教),定係統一派位入呢?
因為今年我要幫個女選學校,想入依間,但係我無宗教分,只得15分,而且奉基又得50個位,所以好擔心,唔知可唔可以入奉基! ...

SumYau

有愛心也是我選此校的原因,我上年也是經歷過書記和主任有禮有耐性的對待,給我的印象也是好的,其實你可以在門口之上學或放學時段找家長問問,我相信我們都很樂意回答你的詢問吧!

原帖由 sumyau 於 10-9-16 16:45 發表
我比較喜歡奉基多點,何能感覺千禧比較新的原固,所以比較鍾意奉基,而且我早幾日,日日也再學校門口等奉基的小朋友放學,看看佢地開唔開心,已我所見,佢地放學很開心,而且個個很精神,很活潑,有動力,所以我會覺得,佢地0係學校一定好開 ...