用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 華德學校 華德上午小一生買校服
go

華德上午小一生買校服

我個仔今年9月入讀小一,請問是否一定要同金錀買校服的?
如果自己出去買,係咪平好多?質地okay嗎?九龍城邊度有得賣?
謝謝!
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

hi~~我仔都係今年9月入小一呀!
九龍城獅子石道有兩間校服公司都有得買,不過價錢同質地就唔清楚!
金錀用料就真係幾靚,我讀書時已經係著金綸造既校服!
原帖由 foster_ma 於 10-6-18 01:53 發表

我個仔今年9月入讀小一,請問是否一定要同金錀買校服的?
如果自己出去買,係咪平好多?質地okay嗎?九龍城邊度有得賣?
謝謝!

金綸質地好d襟洗d, 貴d, 有些校服公司就平d, 易殘d, 尺碼分得仔細d, 如果你覺得小朋友大得快著一季就換, 可考慮九龍城的校服公司. 或者你可以到時比較下.

[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

媽寶,

你好,唔知有冇機會同班呢?到時多多交流吖!
另外,請問你係咪一早得咗啦?我地係叩門入架。
校服方面,多謝你的提議。如果搵金綸做,阿仔要請假。所以想問定先,唔該晒你。
「金綸」─ 我也想起中一時,爸爸帶我去訂校服的情形。不過已經好耐以前喇!

foster_ma

原帖由 媽寶 於 10-6-18 11:44 發表
hi~~我仔都係今年9月入小一呀!
九龍城獅子石道有兩間校服公司都有得買,不過價錢同質地就唔清楚!mouth:" />
金錀用料就真係幾靚,我讀書時已經係著金綸造既校服!
...

其實我都想阿仔第一套小學校服著好D。
不過要請假來。

原帖由 paltiBB 於 10-6-18 14:52 發表
金綸質地好d襟洗d, 貴d, 有些校服公司就平d, 易殘d, 尺碼分得仔細d, 如果你覺得小朋友大得快著一季就換, 可考慮九龍城的校服公司. 或者你可以到時比較下. ...

foster_ma......有冇機會同班就睇緣份啦!希望有緣啦!
我係自行得架!真係好好彩!你仔叩門入都有番咁上下實力啦!恭喜哂!
通告話係買現成,又唔係度身定造,所以我冇打算帶仔去呀!我打算度下宜家套校服size,買大一個碼就OK!

原帖由 foster_ma 於 10-6-19 01:26 發表
媽寶,

你好,唔知有冇機會同班呢?到時多多交流吖!
另外,請問你係咪一早得咗啦?我地係叩門入架。
校服方面,多謝你的提議。如果搵金綸做,阿仔要請假。所以想問定先,唔該晒你。
「金綸」─ 我也想起中一時,爸爸帶我去訂校服的情形 ...

原帖由 foster_ma 於 10-6-19 01:30 發表
其實我都想阿仔第一套小學校服著好D。
不過要請假來。

foster_ma,
金綸真係勁d.
我囝囝有d校服係高年級唔啱著, 平讓+送的. 講都唔信, 回家洗完/熨完好似新一樣.

HIN2003,

勁呀,又會喺度見到你嘅!

原帖由 HIN2003 於 10-6-23 17:28 發表

foster_ma,
金綸真係勁d.
我囝囝有d校服係高年級唔啱著, 平讓+送的. 講都唔信, 回家洗完/熨完好似新一樣.

多謝各位的意見,已帶阿仔去金綸買。服務好好,比size好啱,慢慢試,但荷包就輕晒。

原帖由 tonghomama 於 10-6-24 22:48 發表
系啊! 金綸真系D料好D.  我囝下年升小六啦.  話都無咁快.  我試過買九龍城D SHOP 買, 吾系好得.  不過如果媽媽有時間的話, 最好自己帶小朋友去金綸買, 系學校由得金綸比, 我覺得有D 貼囉.

...

原帖由 tonghomama 於 10-7-29 08:47 發表
但條BELT 就最好去D大百貨公司買.  KAM 好多.  我記得我囝升小二時我, 我地一家去泰國BANGKOK 玩, 係伊細丹買左條好好料的BELT 比佢.  真系好用好多.  佢小三就自己搞掂著校服返學.

...

金錀條BELT 真係唔掂, 勁硬! 硬到用唔到.

tonghomama ,

其實條BELT 是否一定要用的呢? 金x話條褲啱身不太鬆,可以唔用,所以冇買。
如果一定要,邊度可買到D質地較好架?
唔該晒!

foster_ma