用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 應該係N1定K1開始KA...
go

應該係N1定K1開始KA...

halo...我囡囡係08年12月尾出世ka...
到依家都未太肯講說話...
我想問呢...如果我想囡囡出年讀書...係咪讀n1 ar...
咁如果係後年先讀呢...咁係咪由k1開始呢定由n1ar???

麻煩各位ar...因為我唔係好識佢地既step ar...請各位指教下ar...謝謝!!~

醒目開學勳章

你阿女08年12月,

2011年頭可以插班讀 n1, 跟住應該係9月入 k1

但係因為12月係細b, 好多時好多好kg都唔like收細b
好多mama就會安排小朋友2012年9月先讀 k1 做大b

你阿女而家先1.5yr , 未講都唔奇, 你同佢講多d lor ..

原帖由 Bubi97 於 10-6-17 14:54 發表
我想問呢...如果我想囡囡出年讀書...係咪讀n1 ar...
咁如果係後年先讀呢...咁係咪由k1開始呢定由n1ar???

麻煩各位ar...因為我唔係好識佢地既step ar.. ...

Hi, 我囝囝都係12月出世架, 我就諗住比佢下年讀n1, 做大仔, 等佢自信心都大d

原帖由 Bubi97 於 10-6-17 14:54 發表

麻煩各位ar...因為我唔係好識佢地既step ar.. ...