用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 JOYFXL 員工打BB事件
go

JOYFXL 員工打BB事件 [複製鏈接]

0    0    0    0

本人也覺得不知極之不對....
請問是不是在荃灣的的呀 ....

原帖由 ccssww22 於 10-6-17 13:25 發表
(五) 事後感:

事件對我小朋友、我及家人有好大影響, 除了很多個晚上大家冇覺好訓, 食唔落飯, 兩公婆對事件睇法唔同吵架, 仲有要重新搵過PLAYGROUP及幼兒園, 又擔心小朋友會否留下童年陰影. 0個種心痛及壓力真係冇 ...

I feel so sorry to hear what had happened to your baby.  I hope your baby will feel better when time goes by and hope you will find a good nursery soon.

點講打小朋友都係錯既行為,更何況21個月大都係BB,識得幾多野丫!
讀書小就可以打小朋友?好離譜囉!
唉..好在我唔係住荃灣!
本來我都想放我個仔去學興趣班,但個機構話唔比大人陪,就算係一堂都唔可以...由於我個B未識講野,又百厭,見到你呢個CASE,我都係同佢2個人番住PLAYGROUP先喇!

I am so sorry to hear this news...I will take more caution when I choose playgroup.
I hope that your son will recover soon!

so terrible

It is hard to believe!!

那些設在商業大廈的私人playgroup中心, 家長不知是否有向教育局正式註冊 (可能只持有補習社牌照), 除左走火通道和保安方面存有疑問, 師資和硬件亦全無保障.  

有時你覺得那位miss教得唔錯, 推薦左俾熟朋友, 點之miss如走馬看花, 成日換人, 另一位miss又貨不對辦, 返黎俾朋友埋怨.

所以有得揀的話, 最好揀間有口碑的幼稚園附屬的playgroup, 起碼唔駛擔心bb安全和衛生問題 (這是我最大concern), 師資亦較有保障, 投訴起黎亦容易D.

我仔仔同ccssww22個仔仔上過playgroup, 其實佢仔仔都好乖好合作, 一定唔係曳bb. 小朋友間中百厭好正常, 一兩歲大一定唔識野, 作為教育工作者應好好引導小朋友, 而不是濫用暴力, 教小朋友用暴力去解決問題.

quote -> 5.
教育局某主任話: 你都要做個精明消費者架! 點解你揀間咁既學校比小朋友讀架? ç 這等同強姦案受害者去報警, 警察話邊個叫你著咁少衫?

那位主任都好過份喔,gum講野,當媽咪的已經好心疼,仲要比個主任將責任推回她身上。學校出了問題,好似講到同個主任自己沒關係gum!!!!!

希望個小朋友快d 5 記得e d 5開心事啦。。。 陰影可大可小。。。 苦主媽媽謝謝你警惕大家about that nursery!!

你做得好啱呀,一定要証視問題,如果就咁算就會令間playgroup得寸進尺,我都鄧你好嬲,如果係我我會報警呀!
希望你同仔仔可以再揾倒一間有愛心既幼兒園啦,一間係咁唔係間間都係咁,我見過有些真係好有愛心的.

好恐怖wor!!!

我的女兒也是在這裹返playgroup的,如果真是有打小朋友的行為,佢地都很大膽,因為應該有別的家長或工人在那裹大堂目擊事件。我女兒也是一名頗百厭的學生,有一次也目倒一件令我不開心的事件,件事與老師無關,因為我女兒太喜歡該老師,所以我讓女兒繼續讀。

ccssww22 - 不要膽心吧!playgroup 只是附助而巳,怎樣讓孩子健康快樂成長最重要是父母怎樣教導,唔開心就轉去另一間,直到滿意為止(playgroup多的是)。

HORRIBLE

joyful?

係味呢間?老師係味菲籍?
‹ 上一主題|下一主題