用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會德田李兆強小學 德田李兆強除了"谷"之外, D 德行教育又是怎樣的呢? ...
go

德田李兆強除了"谷"之外, D 德行教育又是怎樣的呢?

如題目, 好似方間除了用個"谷"字同"辛苦"兩個字之外, 就沒有其他COMMENT咁, 其實學生們响呢間學校讀得開心嗎? D老師有關顧有愛心的嗎?

接觸過的老師好友善,而我小朋友讀得都好開心。課程雖然深,但都係想小朋友第日派間好中學啫!

谷~我又唔覺得好谷喎...
我小朋友都讀得好開心..全年兩測兩考..唔算多喎..

我係05年的畢業生,其實讀落唔覺得特別辛苦同深的,老師都好友善,個個都好好人,課程也唔算悶.

謝謝您哋D意見, 我最後叩門成功入讀一間直資學校了

我個女都係德田讀既, 我就唔覺得好深同好谷, 功課都係一般的量, 有時可能係小朋友做得快定慢的關係, 我個女就成日做得好慢,haha~~~

^O^

原帖由 funlaw1126 於 10-6-22 16:13 發表
我個女都係德田讀既, 我就唔覺得好深同好谷, 功課都係一般的量, 有時可能係小朋友做得快定慢的關係, 我個女就成日做得好慢,haha~~~
請問囡囡係咪讀B班叫XX晴?

我個女唔係讀B班wor, 你個小朋友升幾多年級呀?

原帖由 wingyeunglilo 於 10-7-17 21:45 發表
請問囡囡係咪讀B班叫XX晴?

原帖由 funlaw1126 於 10-7-23 09:49 發表
我個女唔係讀B班wor, 你個小朋友升幾多年級呀?

Thank for you reply.升P。2

哦, 咁唔同啦, 因為我個女今年升小三啦~~~

原帖由 wingyeunglilo 於 10-7-25 11:04 發表
Thank for you reply.升P。2

但真係好多好深的功課做

原帖由 pineapple-pie 於 11-7-1 22:40 發表
有親戚個女在讀p1, 嘩, 見佢真係好多功課做, d 功課仲好深, 請問係咪所有本地好學校都係咁?

唔知啊,P。1時阿囡好多功課(我覺得)平均7-8樣,原來隔離班仲勁,升咗P。2之後少咗平均每日5-6樣,好似少咗好多,不過D野就即刻深咗好多,你話係咪所有本地好學校都係咁,唔一定既,有D私校(好學校)就唔係囉,又唔睇名次,有D就又多功課又多測驗又排名次,睇吓你把尺點量度好學校啦!同埋你想要D咩啦!