用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 2010小一家長呢邊呀!!!!
樓主: 好命婆
go

2010小一家長呢邊呀!!!! [複製鏈接]

今日帶左d作業番去, 囡囡話老師無收到

明天又要繼續帶

原帖由 lovebbmom 於 10-9-1 10:37 發表

OH, NO...I FORGOT THIS ONE TIM...
AIYA...要寫memo ..remind 下...好多野....

heee...intranet 都幾好...不過, 唔係好識用住...
不過, 真架...因為有account info...所以大家快d login and change password.. ...

阿囡都係咁話, 但當日家長會老師又叫我哋家長寫手冊話要9月1日帶喎 ...資訊好似混亂咗啲喎! 咁明天即係帶定唔帶呀? 阿囡話老師冇講...
原帖由 RoyceMa 於 10-9-1 12:04 發表
今日帶左d作業番去, 囡囡話老師無收到

明天又要繼續帶

吓! d書好重嫁喎!!

原帖由 好命婆 於 10-9-1 12:34 發表
阿囡都係咁話, 但當日家長會老師又叫我哋家長寫手冊話要9月1日帶喎 ...資訊好似混亂咗啲喎! 咁明天即係帶定唔帶呀? 阿囡話老師冇講...

The teachers didn't mention but I will let my daughter to bring those workbooks again tomorrow.

原帖由 好命婆 於 10-9-1 12:34 發表

I'll also let her bring those workbooks to school tomorrow.

原帖由 RoyceMa 於 10-9-1 13:57 發表
The teachers didn't mention but I will let my daughter to bring those workbooks again tomorrow.

Not just 帶針咭正本 but also 健康記錄册

原帖由 lovebbmom 於 10-9-1 10:37 發表

OH, NO...I FORGOT THIS ONE TIM...
AIYA...要寫memo ..remind 下...好多野....

heee...intranet 都幾好...不過, 唔係好識用住...
不過, 真架...因為有account info...所以大家快d login and change password.. ...

我想問what is 健康記錄册?

原帖由 RoyceMa 於 10-9-1 14:07 發表
Not just 帶針咭正本 but also 健康記錄册

有一本pink color book (for girls) or blue (for boys), 以前去建康院打針都要帶埋佢, 姑娘會在入面記錄小朋友的高度, 體重, 頭圍, etc.

原帖由 好命婆 於 10-9-1 15:03 發表
我想問what is 健康記錄册?

oic...原來係嗰本手冊, 唔該晒!

原帖由 RoyceMa 於 10-9-1 15:06 發表
有一本pink color book (for girls) or blue (for boys), 以前去建康院打針都要帶埋佢, 姑娘會在入面記錄小朋友的高度, 體重, 頭圍, etc.

醒目開學勳章

有冇1C班家長知道明天是穿校服還是運動服,此外本兒童健康記錄要幾時交,我今天叫阿囡帶返學校,但老師唔收

睇通告話明天(02/09)!

原帖由 Sarah.hk 於 10-9-1 22:15 發表
有冇1C班家長知道明天是穿校服還是運動服,此外本兒童健康記錄要幾時交,我今天叫阿囡帶返學校,但老師唔收

Sarah.hk,
我仔仔是1C班,放在袋內的兒童健康記錄加針紙已不見在袋中。我想已給老師收了。另我見memo寫明天派簿及訓練秩序,我給阿仔穿校服。

原帖由 Sarah.hk 於 10-9-1 22:15 發表

剛剛上校網,原來有pop up window提示開學幾日的安排。

醒目開學勳章

Thanks, MamiFlorence.

我都有上校網睇過個安排,但好似唔係好詳細。我諗明天都要叫阿囡帶多次個針卡同埋記錄冊。

睇來學校的安排有D混亂。

原帖由 MamiFlorence 於 10-9-1 22:46 發表
剛剛上校網,原來有pop up window提示開學幾日的安排。

醒目開學勳章

其實本記錄冊都寫咗好多私隠,唔知老師幾時會俾返,都好想繼續寫低阿囡的驚人事件。

我都覺得 其實打針啫,要針咭未得囉!
原帖由 Sarah.hk 於 10-9-1 23:08 發表
其實本記錄冊都寫咗好多私隠,唔知老師幾時會俾返,都好想繼續寫低阿囡的驚人事件。

My son is also class 1C .
Nice to meet you all .

hello MamiFlorence, Sarah.hk & misugi,
我仔仔都係讀1c班呀 多多指教:loveliness:  
佢o既健康紀錄冊同針咭都係尋日收左喇!

其他1e的媽咪~hello大家好

原帖由 MamiFlorence 於 10-9-1 22:35 發表
Sarah.hk,
我仔仔是1C班,放在袋內的兒童健康記錄加針紙已不見在袋中。我想已給老師收了。另我見memo寫明天派簿及訓練秩序,我給阿仔穿校服。

1E班, 記住明天要帶音樂和常識書

Hello, 呢度開始熱鬧啦!

原帖由 Himby 於 10-9-2 13:44 發表
hello MamiFlorence, Sarah.hk & misugi,
我仔仔都係讀1c班呀 多多指教:loveliness:  
佢o既健康紀錄冊同針咭都係尋日收左喇!

其他1e的媽咪~hello大家好

...
‹ 上一主題|下一主題