用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 2010小一家長呢邊呀!!!!
樓主: 好命婆
go

2010小一家長呢邊呀!!!! [複製鏈接]

乜派了password? 我好像沒有呢!

原帖由 lovebbmom 於 10-8-30 23:55 發表
終於填好曬forms...真係放左工係咁填...
快d 去intranet 到改password...不竟都有私隱...

我昨晚都填晒所有form, 又用pps過左d錢到學校account

不過, 我又唔覺有intranet的login id 和password

原帖由 lovebbmom 於 10-8-30 23:55 發表
終於填好曬forms...真係放左工係咁填...
快d 去intranet 到改password...不竟都有私隱...

原帖由 RoyceMa 於 10-8-31 09:15 發表
我昨晚都填晒所有form, 又用pps過左d錢到學校account

不過, 我又唔覺有intranet的login id 和password

內聯網的 LOGIN ID 同 PASSWORD 係set 左一樣, 本來都唔緊要, 最弊係 ID 又同學生編號一樣, 唔改密碼的話, 有心人可以隨時睇晒你交左俾學校既學生及父母資料, 所以應該盡快更改密碼.

Login ID and password = student number 10xxx ??

原帖由 papa一個 於 10-8-31 09:55 發表

內聯網的 LOGIN ID 同 PASSWORD 係set 左一樣, 本來都唔緊要, 最弊係 ID 又同學生編號一樣, 唔改密碼的話, 有心人可以隨時睇晒你交左俾學校既學生及父母資料, 所以應該盡快更改密碼. ...

It was too rush on 8/28 so we can't meet each other

But we still have a lot of chance, looking forward to meeting you soon.

原帖由 lovebbmom 於 10-8-26 12:29 發表

9/1 多數唔會...8/28一定..到時可能會見到你地...不過, 我認唔到你地...

多謝提醒! 你哋唔講我都唔知有呢件事 , 證明我都係冇留心聽書:;pppp: , 希望阿囡唔好學我 ...呀提大家記得帶針咭呀...家長日講話要帶, 遲啲打針時有用架...唔..仲有咩呢? 噢! 要帶紙巾&手帕返學呀! 校舍始終比較舊, 厠格入面係冇厠紙架, 要响門口攞, 但得一卷相信好快用完, 自己帶定穩陣啲

原帖由 papa一個 於 10-8-31 09:55 發表

內聯網的 LOGIN ID 同 PASSWORD 係set 左一樣, 本來都唔緊要, 最弊係 ID 又同學生編號一樣, 唔改密碼的話, 有心人可以隨時睇晒你交左俾學校既學生及父母資料, 所以應該盡快更改密碼. ...

he he! 其實根據你哋俾我嘅資料, 我已經暗地裡認到你哋小朋友...嘅名..., 因為係開完家長會返屋企先記起可以認得你哋, 好彩影咗貼係班房門口student list, 之後可以對號入座 , 雖然我地大家未能相認, 但我相信來日方長, 一定可以認識到大家。
原帖由 RoyceMa 於 10-8-31 10:23 發表
It was too rush on 8/28 so we can't meet each other

But we still have a lot of chance, looking forward to meeting you soon.

我都有興趣喎! 想知道依家小學生响學校食飯情況係點嘅呢?
原帖由 713050 於 10-8-30 20:42 發表
想提下各位, 如果時間許可你地可以幫手做午膳義工, 通常時間係 : 13/9-24/9 12:00-1:00 , 正確時間要開學後睇通告, 我覺得可以令家長了解多D小朋友食飯程序同學校情況, 父母會放心D, 不過, 通常唔會比返你自己小朋友 ...

1E班家長, 阿囡話教中英數嘅老師都係姓黃(王), 所以佢覺得好得意當日一喊黃老師3個一齊應, 另外佢話當日有另外一個老師(好似係訓導主任)問:「大家喺咪最想讀呢間學校呀? 」全班同學仔竟然一齊答: 「唔係!」之後大笑, 老師俾佢地激到好無癮!   唉! 未正式返學已經咁...mouth:" />

今早試過啦, ID應該係yl10xxx.  Password 同ID一樣.

原帖由 RoyceMa 於 10-8-31 10:20 發表
Login ID and password = student number 10xxx ??

thks! 等我今晚返去試吓先!

原帖由 fishkar 於 10-8-31 12:55 發表
今早試過啦, ID應該係yl10xxx.  Password 同ID一樣.

數學老師應該唔係姓黃

我囡囡直情唔記得老師姓物

原帖由 好命婆 於 10-8-31 12:24 發表
1E班家長, 阿囡話教中英數嘅老師都係性黃(王), 所以佢覺得好得意當日一喊黃老師3個一齊應, 另外佢話當日有另外一個老師(好似係訓導主任)問:「大家喺咪最想讀呢間學校呀? 」全班同學仔竟然一齊答: 「唔係!」之後大笑, ...

you're so smart

我從來無想過要影貼係班房門口student list, 我估內聯網應該有list

原帖由 好命婆 於 10-8-31 11:37 發表
he he! 其實根據你哋俾我嘅資料, 我已經暗地裡認到你哋小朋友...嘅名..., 因為係開完家長會返屋企先記起可以認得你哋, 好彩影咗貼係班房門口student list, 之後可以對號入座 , 雖然我地大家未能相 ...

i can login the intranet successfully

原帖由 好命婆 於 10-8-31 13:04 發表
thks! 等我今晚返去試吓先!

我起初都唔realise呢樣嘢, 只記得班主任&英文老師姓黃, 係囡囡堅持話3個老師都姓Wong。最來原來手冊後面(上課時間表)上有齊所有課目老師既名, 先確定阿囡係啱嘅, 數學嗰位男老師都姓Wong, but係三劃"王"。

其他野佢邊有咁醒, 呢啲鬼靈精既野佢實記得
原帖由 RoyceMa 於 10-8-31 14:07 發表
數學老師應該唔係姓黃

我囡囡直情唔記得老師姓物

哎呀! 我又聽錯啦! 老公話應該係帶針咭正本, 唔係影印本呀! 大家唔好俾我搞錯呀!
原帖由 好命婆 於 10-8-31 11:18 發表
多謝提醒! 你哋唔講我都唔知有呢件事 , 證明我都係冇留心聽書:;pppp: , 希望阿囡唔好學我 ...呀提大家記得影印針咭呀...家長日講話要帶, 遲啲打針時有用架...唔..仲有咩呢? 噢! 要帶紙巾&手帕返學呀 ...

但係一入"my profile" 就出error....妳地係咪咁?

原帖由 RoyceMa 於 10-8-31 14:18 發表
i can login the intranet successfully

I believe it's not available now.

原帖由 fishkar 於 10-9-1 09:18 發表
但係一入"my profile" 就出error....妳地係咪咁?

原帖由 好命婆 於 10-8-31 20:57 發表
哎呀! 我又聽錯啦! 老公話應該係帶針咭正本, 唔係影印本呀! 大家唔好俾我搞錯呀!

OH, NO...I FORGOT THIS ONE TIM...
AIYA...要寫memo ..remind 下...好多野....

heee...intranet 都幾好...不過, 唔係好識用住...
不過, 真架...因為有account info...所以大家快d login and change password..

hi dear all,

有冇小朋友住荃灣坐褓姆車返學呢 ??
想知電話,
請pm我, 唔該, 唔該.
‹ 上一主題|下一主題