用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 2010小一家長呢邊呀!!!!
樓主: 好命婆
go

2010小一家長呢邊呀!!!!

我仔仔都係讀1C班呀 !! :loveliness:  大家好....
佢o既健康紀錄冊同針咭噚日老師冇收到...我咪問阿仔點解唔比老師...叫佢今日一定要比老師...今日終於收咗喇...我諗係老師要習慣學生主動交比老師啦...所以每日要交比老師嘅通告...我都會同阿仔講明天要交比老師...
   今日見佢喺手冊寫咗「明天帶中秋節飾...如有」問阿仔即係什麼佢又話唔知... 請問其他1c 班嘅媽咪知唔知呀....

thanks....^^

Thank you!  用不用帶常識作業?

原帖由 RoyceMa 於 10-9-2 17:09 發表
1E班, 記住明天要帶音樂和常識書

未必咁快要做, 不過我都俾佢帶埋

原帖由 fishkar 於 10-9-2 19:58 發表
Thank you!  用不用帶常識作業?

hello Casstam
我都有問仔仔乜野係中秋裝飾....佢話例如燈籠喎.....不過我冇呀...所以冇得帶

原帖由 CASSTAM 於 10-9-2 18:29 發表
我仔仔都係讀1C班呀 !! :loveliness:  大家好....
佢o既健康紀錄冊同針咭噚日老師冇收到...我咪問阿仔點解唔比老師...叫佢今日一定要比老師...今日終於收咗喇...我諗係老師要習慣學生主動交比老師啦...所以每日要交 ...

hihi CASSTAM & Himby,
我見中秋節裝飾是寫住如有才帶,但我冇,所以帶唔到。

溫馨提示:
各位mami記住明天要交補充費&放定件輕便雨衣在書包。

知道!
原帖由 RoyceMa 於 10-9-2 17:09 發表
1E班, 記住明天要帶音樂和常識書

阿囡話選咗班長&組長, 班長有成5個(咁多?), 之後每科選組長, 阿囡就做咗數學科組長, 佢話由下星期一開始要負責幫手收數學薄, 真係唔知佢搞唔搞得點

係呀, 好多班長&組長, 但會輪住做一段時間

原帖由 好命婆 於 10-9-2 22:50 發表
阿囡話選咗班長&組長, 班長有成5個(咁多?), 之後每科選組長, 阿囡就做咗數學科組長, 佢話由下星期一開始要負責幫手收數學薄, 真係唔知佢搞唔搞得點 ...

MamiFlorence  & Himby,

THANKYOU !!

你哋啲小朋友真係叻...又留心...其實我都估到係帶燈籠裝飾....但我個仔話老師冇講過....唉...佢上堂究竟係咪發緊夢呢...

cass

MamiFlorence,
thanks溫馨提示
補充費我頭2日都放左係通告袋....第一日冇收....尋日收左喇

原帖由 MamiFlorence 於 10-9-2 22:13 發表
hihi CASSTAM & Himby,
我見中秋節裝飾是寫住如有才帶,但我冇,所以帶唔到。

溫馨提示:
各位mami記住明天要交補充費&放定件輕便雨衣在書包。

cass
唔好咁講啦.....佢地只不過做左幾日小學生咋....太多野要自己handle,要慢慢適應架!
我問返仔仔學校d野,佢都好多時都係話唔知架

原帖由 CASSTAM 於 10-9-3 10:42 發表

MamiFlorence  &  Himby,

THANKYOU !!

你哋啲小朋友真係叻...又留心...其實我都估到係帶燈籠裝飾....但我個仔話老師冇講過....唉...佢上堂究竟係咪發緊夢呢...

cass ...

hi cass,

我係晴晴媽咪

慢慢來吧, 始終小朋友剛剛升上小一, 好多野要適應

原帖由 CASSTAM 於 10-9-3 10:42 發表

MamiFlorence  &  Himby,

THANKYOU !!

cass ...

大家好, 我囡囡讀1E班
請多多指教

大家好:) 我囡囡讀1D班呀,請多多指教

大家好吖! 記得多啲入嚟分享, 查詢都歡迎架!

你好! 我囡囡都係讀1E班架
原帖由 cjessjess 於 10-9-3 16:09 發表
大家好, 我囡囡讀1E班
請多多指教

我想請問各位MM:怎填"教署學生編號"

class teacher will help us to fill in this number

原帖由 佩洛茜 於 10-9-4 19:10 發表
我想請問各位MM:怎填"教署學生編號"

Hihi, nice to meet u all...^_^

too busy recently...Your kids are really smart.  My son is always absent-minded...He always forgot what happened...What he remembered is having fun at school...huh...

Will you join the function on 9/11?

hi 晴晴媽咪

我都明白好多野要慢慢適應的....我會同佢一齊努力的:D ....呢幾日見阿仔返學都幾開心:)  ...係見佢返到屋企有啲攰咁啦 ...返咗三日學嘅星期五嗰晚....未夠8點就已經瞓著咗啦....我本來想叫佢起身刷牙...但最終都唔忍心叫佢...嗯...算啦...比佢好好瞓吓....

晴晴點呀...佢咁叻女...一定唔駛擔心呢...

cass  

原帖由 RoyceMa 於 10-9-3 12:25 發表
hi cass,

我係晴晴媽咪

慢慢來吧, 始終小朋友剛剛升上小一, 好多野要適應