用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好的及有系統的中文班
樓主: dixon24861
go

好的及有系統的中文班 [複製鏈接]

醒目開學勳章

OK!

P.S.  原來有咁多人有需要強化中文,我想林SIR會好高興!

原帖由 bbpoon 於 10-6-24 21:03 發表
Please PM the information to me.  Tks.

醒目開學勳章

DEAR ALL,

請各位熱心網友直接PM給我詢問DELOS INFO。

因為我隻手指好累!

有PM必覆!  請放心!

多謝合作!

WARMEST REGARDS,

YUKYUK

DELOS 在 28/6/2010 至 5/7/2010 周年年假,冇人接電話GAR!

Dear Yukyuk,

Would you please pm information to me, many tks.

ljbaby02

Pls pm to me.

原帖由 Yukyuk 於 10-6-24 21:10 發表
OK!

P.S.  原來有咁多人有需要強化中文,我想林SIR會好高興!

醒目開學勳章

Dear yukuk,

唔好意思,唔知點解send極都send唔到pm,可唔可以e-mail Delos info俾我?

[email protected]

HI Yukyuk

我會試的, 因我係FOR 我個細女, 我個大仔已讀中學, D 中文仍係好差.

原帖由 Yukyuk 於 10-6-24 10:01 發表
HI CATATMOM,

咁GE情況,可能DELOS適合您口味。

收費平,一班好少人,對小朋友及家長都是非常有愛心及貼心,最重要的是有料到。

補充:

狄諾斯教育中心

DEAR ALL,

雖說小女跟林老師http://das.baby-kingdom.com/www/de ...

如此免費廣告, babykingdom 應收錢

醒目開學勳章

Dear luvbobo,

我已PM給您。

我盡量都唔想SEND EMAIL, 因為呢排忙緊D野,EMAIL BOX 好爆!

希望您收到啦!

=============================

DEAR ALL,

請不要在此版面上叫我PM俾您們,因為這樣做法有可能被版主禁止的!  我也可能不能再用YUKYUK這個網名SHARING及吸取學業/兒女的資訊。

做法好簡單,只需SEND PM給我就可以,來PM 必覆。

多謝合作!

原帖由 luvbobo 於 10-6-24 23:23 發表
Dear yukuk,

唔好意思,唔知點解send極都send唔到pm,可唔可以e-mail Delos info俾我?

公文係強調自學, 我個仔用了未到一年時間, 由最基本讀到B, 之後無讀, 係我個仔覺得SIDE時間, 自己唔讀, BUT最大得益係練習了很多漢語PING音.如想學好普通話就難D, 是關公文老師多數PART TIME 香港人執教, 公文都係打好中文基礎.
公文口號係"有練習, 好過無練習."

但當小朋友係學校份中文卷攞好低分, 閱讀理解, 不供詞填充, 句子重組, 標點, 作文...完全掌握唔到的話, 公文一定幫5到小朋友幾多.  

公文只係唔ARM我個仔讀, 但好多媽咪都鐘意架!

原帖由 heiB 於 10-6-24 09:05 發表
咁你覺得公民中文有沒有用呢?

醒目開學勳章

下! 唔係廣告嚟GAR!  我冇錢GAR!

純粹SHARING!

版主可以CHECK哂我D PM 就知我係冇利益衝突。

真係唔好BLOCK 我呀!  

原帖由 tontonpa 於 10-6-24 23:44 發表
如此免費廣告, babykingdom 應收錢

樓主唔係賣廣告, 係用家, 一睇便知, 佢同
大家分享.
要留意新會員, 用幾個名,來來去去都SALE一間.  

原帖由 Yukyuk 於 10-6-25 00:00 發表

純粹SHARING!

醒目開學勳章

收到喇!謝謝!

please pm to me.

Hi yukyuk,

Could you please PM DELOS info for me.  Many thanks

Pls pm to me.
Thank You....

Yukyuk,
唔知點解我pm唔到比你,麻煩你可以pm聯絡資料給我嗎?唔該哂你!

DEAR YUKYUK,

唔好意思,請問可否PM比我DELOS INFO?

DEAR YUKYUK,

唔好意思,請問可否PM比我DELOS INFO?

HI YUKYUK,

唔該
我想搵學中文寫作既班, 唔該你PM DELOS既資料俾我丫..THANKS!(唔好意思,因為pm唔到你呀,唔該晒)

hello yuk yuk, kindly pm the information, my two sons' chinese is my biggest headache.

many thanks in advance

原帖由 Yukyuk 於 10-6-25 00:00 發表

純粹SHARING!

‹ 上一主題|下一主題