用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Karajan2
go

P1 Interview [複製鏈接]

簽名被屏蔽

冇咁快掛...  上星期六先面試, 係咪要等成個禮拜?

醒目開學勳章

係播,要等埋9 July 新小一註埋册先知有幾多叩門位剩?

我見interview咁緊張,我戥佢地肉緊0者。。。

原帖由 ccken99 於 10-6-22 10:24 發表
冇咁快掛...  上星期六先面試, 係咪要等成個禮拜?

我都好心急, 係等7月9日等到好心急. 教定晒手機ALARM, 大日子大日子.

原帖由 YongXin 於 10-6-22 10:48 發表

唔係 9/JUN 要註冊咩?

9/JUL 重要註冊多次?

新生要7月9日註冊, 呢日唔出現, 就放棄學位.
放榜後兩日"註冊",只填了一張FORM, 果張FORM有回條,叫我們7月9日回去正式註冊. 交書簿費,訂校服....等等

你都係新生?

原帖由 ccken99 於 10-6-22 12:53 發表
唔係 9/JUN 要註冊咩?

9/JUL 重要註冊多次?

當年亞囡見馮修女時,足足等咗5分鐘先肯開金口,我仲要蓮子容咁笑笑口,扮若無其事,扮好有耐性嗰隻!

原帖由 YongXin 於 10-6-22 10:48 發表

回覆 26# 愛愛地球 的文章

我係叩門嗰啲... 等緊~~~

Are u also waiting for the reply from Marymount?  I saw your post at the Marymount forum as well.  I told my friend that some ppl have received the call from Marymount already and she is so disappointed....... Good luck!
原帖由 ccken99 於 10-6-22 14:25 發表
我係叩門嗰啲... 等緊~~~

係, Marymount 都會去面試.

由於小女被派咗去嘉道理小學, 呢排真係周圍叩門...

已有幾間 REJECT 咗佢 (可能因為選位時將佢地排得低啦)...  依家都未有著落, 可能最後都要讀嘉道理  

原帖由 cmchang0927 於 10-6-22 16:26 發表
Are u also waiting for the reply from Marymount?  I saw your post at the Marymount forum as well.  I told my friend that some ppl have received the call from Marymount already and she is so disappoint ...

aiya!  Poor you! 你有冇去私校叩門?  去叩定買保險, 好似我女同學(孖女), 派唔到marymount, 唔知去咗第幾志願, 最後去咗st clare's!  你可以去St clare's 問吓, 仲有玫瑰岡, d人話中學唔好, 但primary ok!  
原帖由 ccken99 於 10-6-22 16:37 發表

已有幾間 REJECT 咗佢 (可能因為選位時將佢地排得低啦)...  依家都未有著落, 可能最後都要讀嘉道理  

...

wow, marymount有得面試? 真係好.

原帖由 ccken99 於 10-6-22 16:37 發表

...

你是怎樣排位?今年有人放(1)marymount (2)st paul / st francis, 都入倒第二的st paul 或 st francis.
如果你係咁排但唔入, 你個編号一定較後了.
出年的家長如果放st paul / st francis第一位, 應該都十拿九穩. 只是看看家長是否想搏盡d.
(我就....知足常樂 , 因為我不愛"失落"的感覺)

...

個日我去成順發買校服.......... 好似傻瓜咁......... d阿嬸好驚訝咁話 : 唔駛咁早, 註冊咗先來........
我問: 唔會斷碼?
嬸嬸: 梗係唔會啦, 我地都未收到確定話新校服點........

所以你都係咪咁早去買, 哈哈.....

我friend個仔上星期去滬江註冊, 校服同書同鞋一次過買哂.  我女同我講話個男仔同佢講佢自己派到間小學係最好既, 我女個間係麻麻地啫!  哈哈, 我都唔知同阿女講咩好.... 只係話唔係架, 小朋友可能唔識啫....

原帖由 愛愛地球 於 10-6-22 17:26 發表
你是怎樣排位?今年有人放(1)marymount (2)st paul / st francis, 都入倒第二的st paul 或 st francis.
出年的家長如果放st paul / st francis第一位, 應該都十拿九穩. 只 ...

今年九月校裙會有少少轉變,佢哋可能未做起,唔洗咁快買住。

乜 e + d小朋友咁講嘢架,唉,應該都係d家長嘅問題。

原帖由 cmchang0927 於 10-6-22 18:04 發表
個日我去成順發買校服.......... 好似傻瓜咁......... d阿嬸好驚訝咁話 : 唔駛咁早, 註冊咗先來........
我問: 唔會斷碼?
嬸嬸: 梗係唔會啦, 我地都未收到確定話新校服點........

所以你都係咪咁早去買, 哈哈.....
...

就係:
(1) Marymount
(2) St Francis'
(3) St. Pauls'

跟住就直插落底...

原帖由 愛愛地球 於 10-6-22 17:26 發表
出年的家長如果放st paul / st francis第一位, 應該都十拿九穩. 只 ...

個男仔個媽係連廣東話都未講得正個種 (唔係我個friend, 我friend個仔係另一個派咗滬江既男仔, 佢阿媽最想佢入st jo, 不過跨區梗係好難........),個廣東話都講唔正既媽成日係我地同佢個仔面前讚佢阿仔幾叻, 有一次仲好似好自豪咁話佢個仔教佢一個英文字,仲話:媽咪,咩你咁蠢咁都唔識.......
原帖由 Rattie 於 10-6-22 18:19 發表

個男仔個媽係連廣東話都未講得正個種 (唔係我個friend, 我friend個仔係另一個派咗滬江既男仔, 佢阿媽最想佢入st jo, 不過跨區梗係好難........),個廣東話都講唔正既媽成日係我地同佢個仔面前讚佢阿仔幾叻, 有一次仲好似好自豪咁話佢個仔教佢一個英文字,仲話:媽咪,咩你咁蠢咁都唔識.......
原帖由 Rattie 於 10-6-22 18:19 發表

As I know, the sucessful candidiates will call for 2nd interview not later than mid of July.  The failure candidiates will receive letter for the same period.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題