用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2011-12 Admission Seminar
樓主: Whitepine
go

2011-12 Admission Seminar

Whitepine,

Tks for your reply.

原帖由 gundomwing 於 10-9-13 11:38 AM 發表
我11/9聽完簡介會, 覺得校長很有heart, 校長說她的夢是LMC有一間完整的校舍, 她會努力追尋她的夢, 聽完有少少感動.
我們已報名, 但application no. 好像已過1000人了, 本來諗LMC入到機會比較大, 現在真是很擔心!
另 ...

追夢 ??  我都好感動啊 ~~~
嘩, 今年真係有一仟人 ????  好開心啊 )))))))) 感覺到我地開始抬頭喇 ~~~~~~ 就黎衝出亞洲喇

gundom, 可以話比我知你小朋友讀邊一間幼稚園嗎 ?

以下info 你有嗎 ?
10% plk 幼稚園
40% interview
20% sibling
10% activities

希望出年見到你地
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

讀學之園呀, 無咗plk幼稚園10%啦.

原帖由 gundomwing 於 10-9-13 05:47 PM 發表
讀學之園呀, 無咗plk幼稚園10%啦.

喂, 學之園得喎, 佢係英普教小朋友架嘛, 最起碼英文應對冇問題先啦, 國語, 其實你教佢講下自己個名, 幾多歲, 住邊度等, 都ok 架喇, 我個仔上年都係識答呢幾樣都收左 kakakaka
近年cky 都收多左學之園d 小朋友啊.

我當日聽文校長講野, 都覺得佢好掂。再加埋果個保記呀"劉SIR", 兩個都解釋得好清楚。

散會後我有留底問兩位問題, 唔知會唔會加印象分呢?

不過我太早交表...真係驚會好早INTERVIEW...我女未訓醒就會公主病發架!

原帖由 silvia_ng 於 10-9-14 12:43 AM 發表
我當日聽文校長講野, 都覺得佢好掂。再加埋果個保記呀"劉SIR", 兩個都解釋得好清楚。

散會後我有留底問兩位問題, 唔知會唔會加印象分呢?

不過我太早交表...真係驚會好早INTERVIEW...我女未訓醒就會公主病發架! ...

你有冇拖埋阿女同文校長打招呼 ???  
爭取印象分, 就係呢d 時候了. kekkekeke
文校長忙, 鐘主任都得架, 佢好好記性架 !!!