用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩校問題..點選
go

叩校問題..點選 [複製鏈接]

有沒有人叩幾間學校..最想入個間小學..最LATE先有得IN, 後備個D, 就IN 左...仲有機會做後補生. 現在問題係最想入個間小學都有機會可能入到..50/50啦.點算...後備個間點答好..我怕一陣最想入個間唔收..都可以入另一間

(大抽獎個間我註左冊, BUT DON'T LIKE)
   0    0    0    0
我是二零零四年十月十六日出生的BB.
http://www.babyhome.com.tw/bb/37402

醒目開學勳章

邊間confirm 你先你咪註冊個間先囉,等到你最想入個間收你你就去之前註冊左個間攞番張註冊証再去最likey 個間註冊就得嘞!

原帖由 Geni 於 10-6-12 15:15 發表
邊間confirm 你先你咪註冊個間先囉,等到你最想入個間收你你就去之前註冊左個間攞番張註冊証再去最likey 個間註冊就得嘞!

請問是否先往派去的學校註冊,到叩門成功時,再問已註冊的學校取回註冊証.

已註冊的學校一定要將註冊証比返家長去叩門成功的學校註嗎?

醒目開學勳章

原帖由 Gogojuly 於 10-6-12 17:29 發表

請問是否先往派去的學校註冊,到叩門成功時,再問已註冊的學校取回註冊証.

已註冊的學校一定要將註冊証比返家長去叩門成功的學校註嗎?

"先往派去的學校註冊,到叩門成功時,再問已註冊的學校取回註冊証" <-- 正確

"已註冊的學校一定要將註冊証比返家長去叩門成功的學校註嗎" <-- 無錯, 學校無權唔俾番張証你, 就等如你讀讀O下轉校唔通佢唔俾咩, 所以放心, 冇問題O既!

叩門時 - 問題一問

請問,如叩門時. 學校如問 為什麼 選擇其校? 請問 應怎樣回答 會較為好.  謝謝!!
‹ 上一主題|下一主題