用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 DWE教材分享
go

DWE教材分享

想問我個仔2歲8個月,佢由1歲開始玩DWE到而家睇同聽第4隻Sing Along就冇興趣再睇,我果套是super mickey set,請問我現有的套教材有什麼可以比佢繼續玩呢?(佢之前主要睇同聽play along, sing along, story book, basic ABC只是睇碟,沒有用書本因為大多是重覆story book的內容)

原帖由 jackychanbb 於 10-6-12 12:11 發表
我BB在一歲時,我買左DWE 俾佢,依家BB用左一年,效果好好,除左識好多單字外,已開始識說短句子,佢依家兩歲,26個英文字母都認得好多,很多小朋友只識順著背,但佢是認得到字,最令我覺得神奇的是佢懂得運用出來,佢在DWE中學過後,會時不 ...

我個囝囝都是2歲多呀, 他依家都無再睇play along啦, 至於sing along就間唔時睇啦, 因為他呢幾個月喜歡了睇step by step呀!
  另外, 我每天都同佢玩碌卡機架, 我個囝都仲覺得好玩的, 至於d書, 我就放了在一個他可觸及的書櫃內, 等他自己隨心拿來睇, 如我有時間的話, 晚上我就會攞d書黎講故仔, 成效我覺得ok啦, 不如你又試下呀!!!

原帖由 monchuBB 於 10-6-13 01:38 發表
想問我個仔2歲8個月,佢由1歲開始玩DWE到而家睇同聽第4隻Sing Along就冇興趣再睇,我果套是super mickey set,請問我現有的套教材有什麼可以比佢繼續玩呢?(佢之前主要睇同聽play along, sing along, story book, basic ABC只是 ...

回覆 2# monchuBB 的文章

BB2歲喇,我都想睇吓教材,係咪要去商場睇架?

回覆 1# hop304 的文章