用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 崇真小學暨幼稚園 - 課程係淺定深???
go

崇真小學暨幼稚園 - 課程係淺定深???

我聽好多人話佢課程唔淺, 但我有朋友讀緊又話佢課程偏淺 .... K1上學期只教 ABC.... 有無家長可以 SHARE 下??

原帖由 cherrychris 於 10-6-12 04:40 發表
我聽好多人話佢課程唔淺, 但我有朋友讀緊又話佢課程偏淺 .... K1上學期只教 ABC.... 有無家長可以 SHARE 下??

你呢個問題, 就好似問人食緊果個蘋果甜唔甜, 呢D野好主觀架喎! 莫非你朋友又係想K1學A FOR ASTRONAUT果D? 咁崇真就一定唔係呢D囉。

You can check the following post:
3 Assessments of Child Development (IK1)

原帖由 cherrychris 於 12/6/2010 04:40 AM 發表

個人經歷: 如果崇幼升傳統小學, 就要先在暑假操練一下, 否則小一初期會有壓力. 但由於崇小的語文環境好, 只要孩子配合, 追上去應沒有問題.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌