用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 P.5 呈分試壓力好大,大家一齊分享吓
樓主: super11mum
go

P.5 呈分試壓力好大,大家一齊分享吓

原帖由 雪文 於 10-7-2 11:09 發表
super11mum, 我仔今年四年級了 , 好在叩入第一志愿, 由第九志愿一間一間叩上來.

您阿仔都好叻咋, 當年要不要考試?

我女今年都係小五, 一樣都係要呈分, 大局已定, 雖然知道啲分, 但係未知其它對手考成點, 都係好緊張下.....

背默, 好早就有啦, 背晒成課, 唔知佢會抽邊段來默架嗎.

我地學校最唔好係成日都趕書, 趕呀趕, 可以趕到星期一考, 前一個星期五先做埋最尾的一張worksheet, 堂上對埋, 俾你sat 同sun 先有得温......

醒目開學勳章

Hello, heiheima

原帖由 heihei媽 於 10-7-2 12:52 發表
我女今年都係小五, 一樣都係要呈分, 大局已定, 雖然知道啲分, 但係未知其它對手考成點, 都係好緊張下.....

背默, 好早就有啦, 背晒成課, 唔知佢會抽邊段來默架嗎.

我地學校最唔好係成日都趕書, 趕呀趕, 可以趕到星 ...

醒目開學勳章

hi, hw

當年面試Only.  不過我寕可佢考筆試. 而家我哋學校叩門就係考試, 咁先公平公正.  以前我哋個時, 有無得見唔知, 見咗得唔得唔知, 真係擔心多D.

原帖由 hw1115 於 10-7-2 12:24 發表

您阿仔都好叻咋, 當年要不要考試?