用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔華仁 VS 九龍塘KTS
樓主: opaa
go

灣仔華仁 VS 九龍塘KTS [複製鏈接]

我仔在九龍塘學校讀,運動和朗誦佢都嘛嘛!成績又一般,咁佢咪死得?!你唔清楚就唔好亂說啦!

原帖由 lanlan1999 於 11-2-21 22:34 發表
九龍塘小學對學生在外參賽成績尤甚重視, 即使學生D學業成績麻麻, 而運動朗誦出色, 佢地都會鬼咁優待D學生. 如果你地D小朋友不太喜歡運動, 就要認真考慮下讀唔呢間小學啦.  更何況 D 學費又唔平, 仲年年加學費. ...

原帖由 kachunma 於 11-2-23 15:25 發表
我仔在九龍塘學校讀,運動和朗誦佢都嘛嘛!成績又一般,咁佢咪死得?!你唔清楚就唔好亂說啦!
警告你, 咪話我亂說 !! 我以事論事, 沒有歪曲事實, 我又唔係同你講, 你沒資格來話我 !!!!:tongue:

以前,我的囝囝在 KTS 就讀的時候,曾經有一個問題困擾了我兩、三年....

成績總有人在前,總有人在後,而成績在後的學生,又不一定在其他方面發展有傑出的表現(eg. 運動..朗誦..),為何校園生活學生們都過得很開心?!

後來,我直接問了一些成績在前/中/後的學生們和另一些在其他方面發展有傑出的表現的學生們,原來因為 KTS....

賞罰分明,一視同仁。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

知少少就唔好辦代表,唔清唔楚就亂講,這樣太唔公平了.....

kts 是一間好學校.

KTS 是一間好好的學校

我見九龍塘小學的升中排位成績很驕人,所以一定會報讀!學費貴不是問題,最重要升中有保障。

但以往派位成績好, 唔代表升中有保障喎

原帖由 cherrieshum 於 11-2-28 08:32 發表
我見九龍塘小學的升中排位成績很驕人,所以一定會報讀!學費貴不是問題,最重要升中有保障。
‹ 上一主題|下一主題