用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 自組荃灣保母車
go

自組荃灣保母車

我個女今年8月讀k1, 請問有無家長都係住荃灣又想搭保母車架??

我住青衣, 都想搭保母車, 可以預埋我呢?

原帖由 yynets 於 10-6-10 00:58 發表
我個女今年8月讀k1, 請問有無家長都係住荃灣又想搭保母車架??

我都係住荃灣呀!

我都係住荃灣!

我個女讀上午班, 你哋小朋友讀咩班, 有興趣可以pm我

原帖由 yynets 於 10-6-17 23:50 發表
我個女讀上午班, 你哋小朋友讀咩班, 有興趣可以pm我

我個女都係AM,唔知夠唔夠人自組校車呢?

my son also AM class!

想問吓am class的家長, 會唔會比小朋友上下午的activities? 之前有個主任同我講, am class的小朋友可以join pm activities 之後就搭四點車一齊離開學校....
我仲唸緊, 因為我個囝現在仲要nap...所以要等佢唔駛nap先可以join!

下晝有咩課外活動架呢??

而家有幾多人撘呢??夠唔夠人呀?有冇人有資料...?

I live in Kln West, my son is K1 am class
I want to join the bus.

am class 學生可参加下午的課外活動!

原帖由 Heiko 於 10-6-22 10:10 發表
下晝有咩課外活動架呢??

I am interest as I live at Tsing Yi

簽名被屏蔽

Hi Cheque
係之前既post你曾經話我知上落車時間, 乜你唔係已經搭緊校車咩? 你可以講下對依家校車有咩意見嗎? 因如果組唔成保母車, 我都唯有坐校車, 我係am class.

原帖由 cheque 於 10-6-28 10:21 發表
Dear all mothers,

I am interest as I lived at Tsing Yi, would you mind to join you to go to kindergarden

Waiting your good news.

我問過我朋友, 佢個女讀st. cat, st. cat係同根德園的學生一起搭保母車, 如果自組唔成, 都可以搭個架車, 但係要再幫我哋問, 因為我朋友住九龍西, 因為九龍西校車姨姨己經幫我問過荃灣個邊, 都可以, 但詳情都要再問

另外我問咗自組校車係入唔到學校入面, 因為九龍西校車姨姨話, 金巴倫係指定校車公司, 如果個別小數小朋友搭出面保母車無問題, 校車姨姨可以帶入學校, 但係成架車都係, 就唔比喎, 我之前打過電話去指定校車公司聯絡羅太, 羅太話, 荃灣係用中巴或以上, 但一星期後, 我個朋友再打去問, 佢又話, 荃灣唔多人, 所以會用細車, 真係唔知邊樣先係真

大家有無打電話去問過呀??

我都係比我個女上課外活動, 係咪仲未戒片, 唔可以上課外活動呀, 我小朋友vv可以, 大大未得, 仲train緊

我都係比我個女上課外活動, 係咪仲未戒片, 唔可以上課外活動呀, 我小朋友vv可以, 大大未得, 仲train緊 -> 我個仔都係!

原帖由 yynets 於 10-6-28 20:18 發表
我問過我朋友, 佢個女讀st. cat, st. cat係同根德園的學生一起搭保母車, 如果自組唔成, 都可以搭個架車, 但係要再幫我哋問, 因為我朋友住九龍西, 因為九龍西校車姨姨己經幫我問過荃灣個邊, 都可以, 但詳情都要再問

...

如果可平宜些而安全,我就有興趣了

簽名被屏蔽