用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 請問有無人學緊拼貼藝術呀
go

請問有無人學緊拼貼藝術呀

我想報呀..

醒目開學勳章

我想confirm你是否指用餐巾拼貼於一些木盒或玻璃碟的那種? 如果係的話, 我有三個地方可以介紹俾你:

(一) 缸瓦舖 (上環)
我早前學過, 那兒有兩個導師, 分別是一男一女, 但我上次去上堂成十幾個人一班, 所以分成兩組, 分別由男及女導師各教一組, 我的同學仔告知我, 女導師比較專業及熟識技巧上的問題, 我建議你找女導師教你會更好些! 我上次學了拼貼在玻璃杯墊及玻璃碟度!

(二) Art Lam
我朋友在那兒學過, 佢話這個導師很細心, 連收邊都慢慢教佢地, 她在facebook都可以search到佢d資料, 你search下佢d資料, 因為朋友告知我她沒有指定地點, 有時會在sogo club教的!

(三) 銀禧展藝 (中環)
之前我在這兒學過純銀黏土製作, 但導師都ok, 現在這個centre幫工聯會教好幾個課程, 其中一個就係Decoupage 拼貼創意藝術, 你都可以試下報讀!

希望可以幫到你!

原帖由 kwangigi 於 10-6-9 21:30 發表
我想報呀..

係咪即係[拼布]呀 ?!  我在工聯會學過, 有整手袋 / 布袋 / 銀包仔 / cushion....
學費唔貴, 不過要拼得靚, 我就親自去深水埗買布,
唔難學, 不過係要用時間去買布.

原帖由 crystal媽咪 於 10-7-4 08:11 發表

係咪即係[拼布]呀 ?!  我在工聯會學過, 有整手袋 / 布袋 / 銀包仔 / cushion....
學費唔貴, 不過要拼得靚, 我就親自去深水埗買布,
唔難學, 不過係要用時間去買布. ...

唔係呀/...