用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 聖羅撒終於收左我個女LA!!
go

聖羅撒終於收左我個女LA!!

佢地終於今日打左電話黎收左我個女LA! 呢幾日簡直係提心吊膽, 不過終於雨過天xLA!! 好開心呀!!!!

係咪K2呀~
我朋友今日都收到電話呀~
佢囡囡係06年12月出世的, 原本諗住今年做大女, 讀多年K1, 宜家唔駛 lu~

原帖由 wwy7891 於 10-6-9 19:26 發表
佢地終於今日打左電話黎收左我個女LA! 呢幾日簡直係提心吊膽, 不過終於雨過天xLA!! 好開心呀!!!!

恭喜~~~~

想請問聖羅撒係咪好好架?

因為本人想替女女找一條龍kg,知道佢有小學,但佢係咪會收番自己D學生先?
另外,請問知唔知佢地kg多唔多功課,及有冇net teacher教英文,因我冇朋友讀緊,所以唔清楚學校資料.

Tks.

請問要有宗教信仰嗎?

我個女今年k3..升小一la..

1.不是一條龍..上小學係要跟政府個套。
2.有net teacher
3. 功課唔多

St rose 都係一間好學校..個個學生都好乖

原帖由 lion321 於 10-6-10 12:30 發表
想請問聖羅撒係咪好好架?

因為本人想替女女找一條龍kg,知道佢有小學,但佢係咪會收番自己D學生先?
另外,請問知唔知佢地kg多唔多功課,及有冇net teacher教英文,因我冇朋友讀緊,所以唔清楚學校資料.

Tks. ...

恭喜哂!!! 主佑!

恭喜哂喇!

原帖由 wwy7891 於 10-6-9 19:26 發表

你朋友個小朋友叫咩名呀?睇下會唔會做到CLASSMATE!

please check PM.

原帖由 wwy7891 於 10-6-14 21:01 發表
你朋友個小朋友叫咩名呀?睇下會唔會做到CLASSMATE!

希望同你朋友個小朋友做到好同學啦!
原帖由 O_K 於 10-6-15 12:09 發表
please check PM.

多謝哂各位回覆,我依傢考慮梗幫唔幫小朋友報K2?

你女女有無宗教信仰?

我女女無宗教信仰,但有關係嗎?唔係無宗教信仰都可以讀嗎?有錯請指教.

我女女將會讀一間冇小學backup嘅kg,所以想幫佢找一間有backup的,起初以為SRL係一條龍,但原來唔係,咁姐係冇優勢 ,不過我又幾鐘意SRL,因見D小朋友好有禮貌,好乖.

SRL 係天主教,我估佢地會收返天主教!
( 係咪呢?有錯請更正)

My husband 係天主教 , My daughter only answered a few questions in the interview. She was shy but she was very polite to the teacher. She is accepted AM class but I want to change her to PM class.

係呀, 考之前我打去問過, 天主教徒優先架...

May be . But I think much depend on the teacher likes your daughter or not

想請問你WWY7891, 你是否wait list 通知收你知囡囡呀?  需要2nd in嗎?  我上星期收到通知, 話約我今個星期2nd in, 為什麼要2nd in, 好緊張啊!!!