用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇拿著20分抽到"陳瑞琪"小學?? ...
go

請問有冇拿著20分抽到"陳瑞琪"小學??

是否由同區幼稚園抽到??

我地首輪自行分配以20 抽到, 不過最後因有直資收左, 所以放棄了陳瑞祺學位
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

陳瑞祺好咩, 朋友個仔讀緊, 佢個仔成績中上, 不過佢話d學生好一般不論品行&成績

原帖由 仔仔錫錫你 於 10-6-9 14:28 發表
陳瑞祺好咩, 朋友個仔讀緊, 佢個仔成績中上, 不過佢話d學生好一般不論品行&成績

可能每個人的標準不同吧!
我仔仔讀緊小五,我覺得各方面都幾好。

醒目開學勳章

比上不足,比下有餘
中學降咗呢,點都對小學有d影響

20分收唔哂

中肯d講句, csk小一都開到5班, 加上佢又咁多人爭, 實有佢嘅價值及受人歡迎嘅原因! 首先恭喜你朋友, 成績中上, 應該可以派到好好嘅band one 中學!

原帖由 仔仔錫錫你 於 10-6-9 14:28 發表

我都識人跨區以20分入到.  另我也識人以15分跨區入到HK SIDE既聖保祿天主教小學.  

原帖由 bchi 於 10-6-9 10:45 發表
我地首輪自行分配以20 抽到, 不過最後因有直資收左, 所以放棄了陳瑞祺學位

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

我對呢間小學全無認識, 不過好多人聽到"喇沙"就覺得好學校, 就如"st paul's"