用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思幼稚園 啟思正校(律倫街)報到
go

啟思正校(律倫街)報到

我囡囡今年9月返K1下午班呀!

Creative (KLN Tong) is a very good KG. All staff including teachers & workers are very very friendly and nice. Your BB must has a very happy school life.

原帖由 aralelo 於 10-6-8 23:24 發表
Creative (KLN Tong) is a very good KG. All staff including teachers & workers are very very friendly and nice. Your BB must has a very happy school life.

好開心你的回應,你真係講得好啱,由面試第一次真正接觸學校後,感覺真係非常非常好,仲有佢嘅環境設施真係一流,我唔想囡囡失去可以好開心嘅幼稚園生活,所以都放棄咗一間不錯嘅KG上午班.

aralelo:
你小朋友在讀緊嗎?

我個女現在讀緊啟思 (KLN Tong)既 N1。
因另外有一間好好既一條龍學校收左我個女八月插班 N2, 那間係我o地既 dream school, 因我prefer一條龍唔信任派位, so都有D唔捨得。但係我個女唔多樂意要離開啟思, 成日話唔做大姐姐, 又話自己重好小BB, 唔要升班(去另外一間)囉, 重話啟思都有D大姐姐讀緊啦 !

有日, Miss同我講, 佢同D小朋友講開有D同學要去其他的KG升班 or 有D要升上K1班, 佢只係教小BB(N1)的, 遲o的要講再見了, 我個女對住佢話:[ 我會好掛住你架!], Miss 也忍唔住笑了。

我個女今年升 K2, Creative 既老師係唔會跟學生升班教的, 教 N1 的每年都是教 N1, 不過佢地 d 老師真係好有心去教小朋友, 而且校車 EE 都好好 TIM. 有時我帶個女返學, 見到 YORK 有個老師, 校車到時, 佢一邊傾電話, 一邊叫 D 細路落車, 有時佢仲會好惡 TIM, 一 D 都唔細心.好在當時我個女需然考到 YORK 都無比佢讀

yes, creative is really a good kindergarten

原帖由 katrinalee 於 10-6-15 14:02 發表
我個女今年升 K2, Creative 既老師係唔會跟學生升班教的, 教 N1 的每年都是教 N1, 不過佢地 d 老師真係好有心去教小朋友, 而且校車 EE 都好好 TIM. 有時我帶個女返學, 見到 YORK 有個老師, 校車到時, 佢一邊傾電話,  ...
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

係呀,啟思嘅老師出名好熱誠好有愛心.

原帖由 katrinalee 於 10-6-15 14:02 發表
我個女今年升 K2, Creative 既老師係唔會跟學生升班教的, 教 N1 的每年都是教 N1, 不過佢地 d 老師真係好有心去教小朋友, 而且校車 EE 都好好 TIM. 有時我帶個女返學, 見到 YORK 有個老師, 校車到時, 佢一邊傾電話,  ...

請問K1開學係咪頭3日係家長陪上的呢?
你舊年有無參加暑期班呢?
暑期班一返就係返3個鐘,咁開頭有無得陪呢?

請問你知唔知今年K3畢業嘅小朋友大部份去了咩小學呢?

K1 返學無得陪上堂, 舊年因為豬流惑, 唔駛上暑期班, 但係我個女讀 N1 時有報暑期斑, 係班主任自已教的, 好好.

原帖由 ppww 於 10-6-18 21:17 發表

請問K1開學係咪頭3日係家長陪上的呢?
你舊年有無參加暑期班呢?
暑期班一返就係返3個鐘,咁開頭有無得陪呢?

唔知呢

原帖由 ppww 於 10-6-19 11:30 發表

請問你知唔知今年K3畢業嘅小朋友大部份去了咩小學呢?

原帖由 katrinalee 於 10-6-21 16:01 發表
K1 返學無得陪上堂, 舊年因為豬流惑, 唔駛上暑期班, 但係我個女讀 N1 時有報暑期斑, 係班主任自已教的, 好好.

K1開學第1日都無得陪?咁開頭幾日係咪只返一/兩個鐘先?
咁暑假班第一日就返3個鐘,都一樣無得陪嗎?

今日收到返暑期班既校車資料了.

我係可晴媽媽呀, 囡囡9月開始返k1下午班呀, 想問下你哋有冇報暑期班呀??

我個仔今年升k2啦,佢去年都有參加暑期班,暑期班的老師就是他們的k1班主任,等佢早d熟識老師和同學都好.快d適應

原帖由 debby1128 於 10-7-17 21:57 發表
我係可晴媽媽呀, 囡囡9月開始返k1下午班呀, 想問下你哋有冇報暑期班呀??

請問你是1班定係2班呢,我囡囡係1班呀.

請問各位家長的小朋友是否搭校巴上學呢? 是乘坐幼稚園的合勝校巴? 或是其他呢? 謝謝~

原帖由 cherrylee615 於 10-11-1 11:32 發表
請問各位家長的小朋友是否搭校巴上學呢? 是乘坐幼稚園的合勝校巴? 或是其他呢? 謝謝~

我囡囡係坐學校合勝校巴返學的.

請問各位家長, n1課程係教d 咩ga?
我都好中意啟思ga開心教學,啟思已收取阿仔2011年度正取生。
interview和開放日時,都留意到老師好有愛心, 學校環境整潔,不會像有些學校太商業。
好想比阿仔有個好開心嘅幼稚園生活,希望各位可以分享下小朋友ga校園生活及學習情況^^