用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Please comment: 優才vs. 聖保祿天主教小學
go

Please comment: 優才vs. 聖保祿天主教小學 [複製鏈接]

小女之前在waiting list, 優才剛打給我約星期六面見並帶同cheque book, 派位派到了st paul's primary catholics school.............. Any comments!  Thank you very much!
   0    0    0    0

我睇咗呢個優才小朋友的經歷, 有D怕............

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2118404&extra=page%3D1&page=1

From the above website.............
其實都唔係咩秘密

我個仔讀的是優才書院,
其實老師都知道,
佢哋都好好........,
成日幫我照顧住佢,
佢哋都話我個仔係少有的純*由其在這校,
在這校的學生大多都很聰明,
個個都認為自己很了不起,
經常都會連群結黨地蝦啲稍遜的同學,
我個仔只是其中一個,
我個仔試個比人 - 張個書包掟入洗手間
                           - 張個筆袋收埋
                           - 推及按在地下
                           - 用尺指着說:(信唔信我插
                              死你),其實佢係想威比啲
                              同學睇
                      - 長期比人叫傻仔
還有很多很多................

在四年班時佢個中文老師好好,
好錫佢,
佢私低下同我講:(佢話好心痛我個仔咁純,係倒成日吡人蝦,叫我不如同佢轉校,佢話教咁多間學校,都未見過一間啲學生咁差,咁無紀律同愛心),但我最後都無同佢轉校,因為怕四年班尾先轉會影响佢。

我哋留低的其中一個原因,係啲老師真係好好.......  

我這樣說可能好多家長唔認同,
但這都是我和囝囝在這六年的親身經歷

Any comments?

我都去過優少的簡介會
演繹得好好
之後再三留意呢間學校的comment
最後都冇去交入學申請表
‹ 上一主題|下一主題