用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖公會基樂小學好唔好?
go

聖公會基樂小學好唔好?

我仔仔派左以間,請問有無人知好唔好?

咁你住邊呀?

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-8 09:50 發表

我住藍田鯉安苑.

咁都遠喎,有無唸住叩邊間呀定照讀呢間呀?

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-8 17:09 發表
我住藍田鯉安苑.

你去另一邊forum 看下-

http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=303

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-8 09:50 發表

我叩左官立小學(秀明道)同樂華天主教.
以家樂天已經收左.
如果聖公會基樂小學(樂華)同樂華天主教你地會點揀??

very good to my point of view, because my nephew was in this school few years ago, he always ranked within 5, and when he get into secondary school, he is always ranked within 3, so, I think it is both my nephew and the kei Lok primary school's effort!!!

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-8 21:27 發表
以家樂天已經收左.
哈哈笑容!!!!!!!!!!!!

naoch:
hi~好多謝你既意見,
請問你係未講基樂呀?我聽人講話好少功課,話上到中學會好幸苦,唔知係唔係呢?

SumSum Baby:
sorry for couldn't type in Chinese!
Yes, that's the school I'd mentioned! I'm sure aboput the homework loading. But 1 thing I'm sure that the school teaches the kids with full heart!

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-9 08:09 發表
naoch:
hi~好多謝你既意見,
請問你係未講基樂呀?我聽人講話好少功課,話上到中學會好幸苦,唔知係唔係呢?
哈哈笑容!!!!!!!!!!!!

naoch:
多謝你既意見^^

你好!其實我都係派到樂華天主教,一收到結果好唔鐘意,因為好遠,但我又排呢間學校都好前下,收尾收風,個個都話呢間幾好唔差,可能係遠左D,唔係幾受家長歡迎,但越睇我又越鐘意呢間學校,我唔想比小朋友太大壓力,而且我都有睇到呢間學校既升中資料,都唔差丫!

咁你仲有無叩其他學校呀?

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-8 21:27 發表
以家樂天已經收左.

long170908:
hi~我其實都ok鐘意樂華天主教,但係原來佢無校車去我屋企留下,所以我以家都唔知點揀好,我仲有叩官秀,但未有消息>.<

簽名被屏蔽

reneeleung:
     hi~其實都好多人話我知基樂好,不過佢校舍好似舊左小小,以家D千曦校舍咁靚,又好想比個好D既環境比個小朋友,請問你知唔知係未好小功課架^^

簽名被屏蔽

會唔會行上小小藍田地鐵站上車都方便呀?

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-9 23:10 發表
long170908:
hi~我其實都ok鐘意樂華天主教,但係原來佢無校車去我屋企留下,所以我以家都唔知點揀好,我仲有叩官秀,但未有消息>.

回覆 16# long170908 的文章

要行10分鐘~

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-11 22:20 發表
要行10分鐘~

我都住鯉安苑, 好學校車都無站要係匯景上車, 上去真係要10分鐘, 即要預早3個字出門口.

可唔可以問下私人保母車呀?

亞仔間幼稚園校長,都有教路,話可以問下私人保母車,即係D細VAN仔,兜幾個地點,再落幾間學校!

原帖由 sumsum寶貝 於 10-6-11 22:20 發表
要行10分鐘~

原帖由 long170908 於 10-6-12 12:03 發表
可唔可以問下私人保母車呀?

亞仔間幼稚園校長,都有教路,話可以問下私人保母車,即係D細VAN仔,兜幾個地點,再落幾間學校!

小學都係坐校車好D.
有時放學有參加課外活動, 會有第二輪校車, 考試放早, 考試后多數又返半日, 褓母車未必安排到.