用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田 香港中文大學校友會聯會張煊昌小學 "一問" ...
go

沙田 香港中文大學校友會聯會張煊昌小學 "一問"

Hi ~ 各位家長 ;

我家小姐好好運呀 ! 中咗依間小學 , 雖然係13間志願之一 , 其實係第4志願之後果d學校都搵唔到更多料,所以要麻煩各位幫幫忙提供一下此校的好與壞 , 叫做有d心理準備la ~ thanks eveyone

我个囡囡都係派呢間呀,我SUNDAY都POSTED過呢間學校,
我上網check个呢間應該係band 2學校,but 係一條龍(有中學),
,上網search个呢間學校但free back唔多,呢間學校好似都係收生不足,小一上年開2班,今年開3班,

回覆 2# 661010 的文章

Thanks ~ 今日去咗報到先 , 校舍感覺良好, 接待的老師及所有人就真係無得頂 , 超有禮招待 , 簡直賓至如歸 ! 不過我都叫我個係粉嶺某學校工作之朋友問吓佢學校有無人識此小學... 佢都好快問到 : 係顯徑果邊d小學嚟講佢係排第2 , 第一唔洗講緊係咖密啦 ! 校風好好 , 聽完放心d ~ 聽學校講今年小一係加到四班 ! 嚟緊星期日去唔去聽講座 !!!

囡囡明天才登記,睇完你朋友的回覆都安心啲,星期日當然會去聽講座,因呢間學校教學理念係高動机學習計劃,唔会有太多背默同功課,我哋都有向其它學校叩門,
如果其它唔收都無辦法,你有無同其它學校叩門呀?

我住在呢間學校樓上,
校舍真係好靚, 係千禧學校黎嘅, 個圖書館真係very good.  
學生活動空間都夠的, 校舍好大

原帖由 zoepoon 於 10-6-8 19:24 發表
Thanks ~ 今日去咗報到先 , 校舍感覺良好, 接待的老師及所有人就真係無得頂 , 超有禮招待 , 簡直賓至如歸 ! 不過我都叫我個係粉嶺某學校工作之朋友問吓佢學校有無人識此小學... 佢都好快問到 : 係顯徑果邊d小學嚟講 ...

惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8