用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 有無人比較過sn 同其他幼稚園 N1 既課本? ...
go

有無人比較過sn 同其他幼稚園 N1 既課本?

我收到N1既書單, 發現d英文書同我亞囡依家讀pre-nursery用既一樣!

請問有無人比較過sn 同其他Kln. Tong 幼稚園既課本?
sn 既課本會唔會係比較淺?

金巴倫用的係朗文出版社, 約克, 根德園都有用呢d書, 有好多幼兒園, 如學之園, 都會用朗文mice series的shared reading來上英文堂, 但唔代表k1和n班的教法和深入程度一樣.  所以你見到小朋友n班的書和k1的書一樣, 唔洗大驚小怪.

係呀, 我仔pre-nursery  都係哩d 書, 所以我睇下可唔可以唔買幾本

我仲未收到書單, 係咪上學期係紅色果本, 下學期係橙色果本朗文呀, 如果係的話, 我個女方方都係用呢本的

helenli:
我想請問下你sn下午班係咪無課外活動架?

英文書(shared reading)係有12本的, 即係longman mice series果套. 另外仲有phonics for kids和talk to beeno, phonics for kids可能係你所指上學期紅色下學期橙色果本, 但如果你女兒在幼兒園已用過此書, 可能裡面已畫花晒了.

現時的課外活動都係安排俾上午班學生參加, 明年安排真係要問學校先知了.

原帖由 jswailam928 於 10-6-8 17:06 發表
我仲未收到書單, 係咪上學期係紅色果本, 下學期係橙色果本朗文呀, 如果係的話, 我個女方方都係用呢本的

helenli:
我想請問下你sn下午班係咪無課外活動架? ...