用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校車一問 [複製鏈接]

請問美孚有無校車,車程大約幾耐
   0    0    0    0

回覆 1# pomuimui0906 的文章

6 月 1 日 你無去到GH ? 佢地有安排校車公司比我地.. 美孚有車去到 GH, 30mins or 45 mins.  你係住美孚?  女女 讀上午 or 下午班 (信, 望, 愛) ?

車程約30-40mins, 車費$950.

謝謝回覆!我住盈暉臺,想幫女女報下年GH.唔知校車停唔停盈暉臺?

大家有無覺得GH既校車好唔flexible? 可能佢地無做開咁細既小朋友, 我識既朋友好多都要再駁腳或者行好遠先上到車. 小朋友咁細, 打風落雨真係好"lei hair"

非常同意, 我地住長沙灣mtr附近, 已經係市區, 但校車只係行美孚,荔枝角, 我地要駁腳坐一個mtr 站 or 坐3個站巴士.  已同校車公司傾過可否在長沙灣停一停, 要等佢地回覆, 如果唔得, 我地真係唔知點算, 小朋友咁細, 莫講話打風落雨, 每天要轉2程車, 真係好"lei hair"

可以向學校求助嗎 ?

原帖由 elmolly 於 10-6-9 22:43 發表
大家有無覺得GH既校車好唔flexible? 可能佢地無做開咁細既小朋友, 我識既朋友好多都要再駁腳或者行好遠先上到車. 小朋友咁細, 打風落雨真係好"lei hair"

原帖由 babychin 於 10-6-10 09:55 發表
非常同意, 我地住長沙灣mtr附近, 已經係市區, 但校車只係行美孚,荔枝角, 我地要駁腳坐一個mtr 站 or 坐3個站巴士.  已同校車公司傾過可否在長沙灣停一停, 要等佢地回覆, 如果唔得, 我地真係唔知點算, 小朋友咁細, 莫 ...

我覺得可以同學校反映. 我有朋友住粉嶺, 要去大埔上校車, 又有朋友要行成15分鐘先上到校車,  落雨唔好講, 太熱太凍都好辛苦.

校車真係好多地方都唔到, 好唔方便, 如果能夠集合多d 家長的意見向校方反應, 應該有幫助掛?

原帖由 elmolly 於 10-6-10 10:17 發表

我覺得可以同學校反映. 我有朋友住粉嶺, 要去大埔上校車, 又有朋友要行成15分鐘先上到校車,  落雨唔好講, 太熱太凍都好辛苦.

請問校車電話號碼是甚麼?
thanks

各位有校車問題既媽媽, 請去呢到大家傾下, 我地有位好好既義工媽媽會幫手

http://www.facebook.com/group.php?gid=236860563942

HIHI,

我都係無校巴的一位家長..正在頭痛緊..... 我都想可以係粉嶺甚至上水上車呀... elmolly你的朋友住那呀? 不如一齊問一問學校或者校巴,,,係嘛有2個人,可能可以要求到。可以e-mail我... [email protected]

原帖由  於 10-6-10 10:17 發表

Mqchris :>

Hi,
Please check your email.
Yiuyiumom

原帖由 Mqchris 於 10-6-11 19:17 發表
HIHI,

我都係無校巴的一位家長..正在頭痛緊..... 我都想可以係粉嶺甚至上水上車呀... elmolly你的朋友住那呀? 不如一齊問一問學校或者校巴,,,係嘛有2個人,可能可以要求到。可以e-mail我... [email protected]

...

會停華荔村(盈暉臺巴士站), 車費都係$950.

原帖由 pomuimui0906 於 10-6-9 20:13 發表
謝謝回覆!我住盈暉臺,想幫女女報下年GH.唔知校車停唔停盈暉臺?

Thankyou 嵐嵐媽媽,希望阿女有機會做大家師妹
‹ 上一主題|下一主題