用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 2010 - 2011 下幼信 (K1)
樓主: Monkey媽媽
go

2010 - 2011 下幼信 (K1)

updated 下先

2010 - 2011 下幼信 (K1)

1. Monkey媽媽             芊芊 Claire
2. Joann                    芊嵐
3. Mcmug-ka      
4. catsanddogs           小花
5. Kaylang
6. Luilui007
7. Mom-to-be2005  
8. Antonymum           Bonnie
Monkey媽媽

原帖由 Monkey媽媽 於 10-8-12 04:39 發表

Oh...你囡囡轉去第二間呀?

monkey mama, 轉左am呀

原帖由 mimimomo6 於 10-8-12 15:21 發表

monkey mama, 轉左am呀

原來如此, 不過學校唔係話唔啤轉am 咩?  請問你係點申請架?
Monkey媽媽

今日翻家長會, 感覺好好, 有少少感動.  希望囡囡可以有個好開始.
Monkey媽媽

回復 24# Monkey媽媽 的帖子

我都感動, 校長多次話係自己人, 一家人, 相信小朋友一定係第二個家庭返得得開心 !

頭先姚老師打啤我, 提醒9月1日開學, 要著整齊校服, 果日會派書包, 茶點袋...

幾分鐘既交談, 覺得姚老師好nice, 亦願意同家長多溝通...越黎越期待...

學校有個安排, 我覺得真係好好, 係9月3日可以啤家長同小朋友一齊坐校車翻屋企, 可以去感受下了解下坐校車既情況.  如果以後定期有咁既安排啤家長自願參加咁就更加好la.

回想囡囡讀N班既時候, 佢都係坐校車, 但我對佢坐校車既情況所知有限; 到學期尾, 學校突然派一張問卷, 問校車衛生情況, 司機安全意識, 跟車姨姨是否照顧到小朋友; 講真, 我根本答唔到, 每日只憑囡囡上落車果1-2分鐘, 點答到咁多野.  唯一答到係, 對司機遲到超過15分鐘, 甚至半小時都無一個電話交代, 就真係有意見lor.  當我打啤佢果陣, 佢仲要話, 電台都有講有交通意外, 好多媽咪都知, 打唔到咁多電話.....真係火都黎....

Monkey媽媽

禽日上午有事, 局住要帶囡囡去另一間做暫托, 到下午翻學果陣, 佢已經好累了.  

姚老師晚上打黎問芊芊係唔係唔舒服, 見佢好累, 啤佢小睡左半小時.  

好開心老師可以咁細心, 關心囡囡; 同時覺得佢地好累呀, 到晚上仍然要打啤家長.
Monkey媽媽

各位下幼信班同學仔媽媽,請問能否邀請各位於Facebook 內成為朋友 ?
My e-mail address : [email protected]

Bonnie yung mum 上

原帖由 Antonymum 於 10-12-1 01:07 發表
各位下幼信班同學仔媽媽,請問能否邀請各位於Facebook 內成為朋友 ?
My e-mail address : [email protected]

雖然有facebook a/c, 但好少上去.
Monkey媽媽

咁多位媽媽,唔好意思,想借個位問吓sister pauline係唔係校監

唔該晒

咁多位媽媽,唔好意思,想借個位問吓sister pauline係唔係校監

唔該晒

yes, she's 校監 for both KG, Primary & Secondary Sections.

原帖由 mousegirl 於 10-12-2 18:13 發表

唔該晒

原帖由 Antonymum 於 10-12-1 01:07 發表

Yeah, my daughter Kayla Ng, please search & add me!

Alreday done, hehe....