用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 海壩街官立小學好唔好?
樓主: vancpyiu
go

海壩街官立小學好唔好? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 mimosa 於 10-6-10 12:28 發表

其實小朋友派到邊一間小學(除左果兩間)都唔錯, 只要你既小朋友對讀書有興趣, 將來一樣可以派到好既中學........

入到頭五志願我已經心足, 派到個間周邊環境同配套我都唔鍾意, 唔係都唔使叩門叩八間.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

原帖由 jess3026 於 10-6-10 09:22 發表
你係唔係只叩左一間??

唔係呀!我到今日已經交咗十間,仲有三間未交呀!已經有兩間約咗星期六上午同下午in

原帖由 miriam 於 10-6-10 13:26 發表

入到頭五志願我已經心足, 派到個間周邊環境同配套我都唔鍾意, 唔係都唔使叩門叩八間.

我同你想法一樣,所以先叩咁多間,希望比我叩到啦!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 hoiyan 於 10-6-10 20:11 發表

唔係呀!我到今日已經交咗十間,仲有三間未交呀!已經有兩間約咗星期六上午同下午in

邊兩間有得 in 呀
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 hoiyan 於 10-6-10 20:18 發表

我同你想法一樣,所以先叩咁多間,希望比我叩到啦!

總之唔理係咩都好, 有得叩就叩左先, 一間一間咁轉都無問題, 但求唔使留係唔鍾意個間讀.

原帖由 miriam 於 10-6-10 20:39 發表

邊兩間有得 in 呀

上午果間係荃灣天主教,下午果間係荔枝角聖公會聖安得烈

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 hoiyan 於 10-6-10 20:46 發表

上午果間係荃灣天主教,下午果間係荔枝角聖公會聖安得烈

兩間都好架~~~

原帖由 miriam 於 10-6-10 08:10 發表

第十六志願......唔好話我知係某兩間學校之一...............

"某兩間學校"  --  Pls advise which school are you talking about ?  Thanks

醒目開學勳章

原帖由 jess3026 於 10-6-7 13:05 發表
我唔係針對這間學校,因為我同事個仔讀緊這間學校,
他說可能比較多新移民關係,試過有幾次小朋友打架.
我原先都好想入呢間官小,但係聽到我同事咁講...
仲有一件事就係得頭20名可以升官中,其餘
學生派不到官中便會因校 ...

官小是不可以列明派到那間中學的,只可列出派到第幾志願既%

請問知唔知荃官又好唔好呢??

原帖由 miriam 於 10-6-8 17:11 發表

我遇到既老師真係好好, 一發現有問題電話或直接同佢地講, 會好快覆返我.
試過做完義工等囡囡放學, 老師咁岩見到我, 都會同我傾下囡囡學校情況添. ...
‹ 上一主題|下一主題