用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果首選馬灣基慧, 唔知叩門機會大唔大啊? ...
go

如果首選馬灣基慧, 唔知叩門機會大唔大啊?

如果首選馬灣基慧, 唔知叩門機會大唔大啊? 同上年情況有冇人知? 請大家幫下忙啦? 真是好心急啊呀!!!      

你派左去邊間??

原帖由 wwwvv0701 於 10-6-6 20:43 發表
如果首選馬灣基慧, 唔知叩門機會大唔大啊? 同上年情況有冇人知? 請大家幫下忙啦? 真是好心急啊呀!!!      

原帖由 jess3026 於 10-6-6 22:46 發表
你派左去邊間??

荃灣潮州公學

交左表去叩門未??

原帖由 wwwvv0701 於 10-6-7 08:41 發表

荃灣潮州公學

梗係交咗啦!!!!

呢一間好嗎??但中學網是否荃灣網嗎? 比起kwai ching 網係唔係好咁好呢??

原帖由 wwwvv0701 於 10-6-7 20:05 發表
梗係交咗啦!!!!

good luck!!!!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

thankyou

如果馬灣基慧唔收, 我作了最壞打算,

會去又一村[德雅]就讀, 雖然會辛苦,
但無辦法, 只好認命吧!!!

原帖由 irenekok 於 10-6-7 20:20 發表
呢一間好嗎??但中學網是否荃灣網嗎? 比起kwai ching 網係唔係好咁好呢??

馬灣基慧 係荃灣區小學, 升中都會派返荃灣區,
如果想了解多d, 你可以去佢個website睇舊年
升中成績, 會列出所派中學結果....

其實樓主為什麼不試試向其他學校叩門, 荃灣也有好的小學呢! 不要灰心啊

原帖由 surewin 於 10-6-7 22:01 發表
其實樓主為什麼不試試向其他學校叩門, 荃灣也有好的小學呢! 不要灰心啊

有, 不過第一自願比較高機會, 好多小學會
優先比搵佢做第一果個, 所以其他我無咩信心....
試了: 浸信 荃官 恩源 伍季明 基慧(舊)

原帖由 wwwvv0701 於 10-6-7 21:47 發表
thankyou

如果馬灣基慧唔收, 我作了最壞打算,

會去又一村[德雅]就讀, 雖然會辛苦,
但無辦法, 只好認命吧!!!

其實德雅是一間不錯的小學, 還有中學back up, 如果唔係你都唔會考, 你的情緒會影響小朋友, cheer up, 話唔定有人覺得馬基'格涉'已放棄個學位, good luck!!!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原帖由 gracelam 於 10-6-8 11:07 發表

其實德雅是一間不錯的小學, 還有中學back up, 如果唔係你都唔會考, 你的情緒會影響小朋友, cheer up, 話唔定有人覺得馬基'格涉'已放棄個學位, good luck!!!! ...

希望有多d人放棄la, 我希望入馬基原因
除了佢幾好外, 最重要係有個表妹一齊
讀 (佢已經在第2輪入了)......