用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍韋理夫人紀念學校 2010 小一新生 請進
樓主: 小栗子
go

2010 小一新生 請進 [複製鏈接]

monchow1966,

你介唔介意講吓你小朋友派入左邊間呀?  你話有人派左入QC, 咁有幾多個呀?  唔好意思問你咁多問題

照你咁講, 我都覺得學校操場應該擺足夠枱椅俾學生吃茶點, 既然校長唔理啋的話, 我地可以同其他家長們一齊向校長反映吓, 我諗我們人多D勢力大D會唔會有成效D呢?

原帖由 monchow1966 於 10-7-11 00:19 發表
佢今年升中,間學校的老師有些很好深受同學愛戴亦有些老師很多同學不喜歡。基本上學校是OK,因為升中都派得唔差。我曾向校長反映意見但得到的答覆係比佢吹漲!話說我的小朋友在小一時我問他,小息時你在那裏吃茶點,我的小朋友 ...

oursondaughter,

你今日有無同你仔仔一齊返學校考試啊? 我囡囡話好容易喎! 你仔仔有無同你講怎樣啊?

回覆 22# 小栗子 的文章

認該1個入皇仁,1個入喇沙。我有學校派的2006-2008,年度升中結果,港島民生13、聖馬可12、劉永生5、中國婦女會10、筲箕灣官立5、衛理6、庇理羅士5、金文泰4、張祝珊4、英皇1、嘉諾撒4、聖保羅1、中華基金1、英華1、聖士提反1、嶺南5、寶血1、慈幼4、筲官東1、培僑3、嶺南衡怡9、張振興11、文理5、李福慶4、漢華2、聖貞德1、顯理1、蘇浙1、福建5、播道1

delete......

真係好多謝你的詳細資料呀, thanks a lot!

派位尚算唔錯, 不過我心儀的中學都唔係好多個入到......

原帖由 monchow1966 於 10-7-25 00:02 發表
認該1個入皇仁,1個入喇沙。我有學校派的2006-2008,年度升中結果,港島民生13、聖馬可12、劉永生5、中國婦女會10、筲箕灣官立5、衛理6、庇理羅士5、金文泰4、張祝珊4、英皇1、嘉諾撒4、聖保羅1、中華基金1、英華1、聖士提 ...

Hi,Hi, oursondaughter!!!!

你收到學校的編班信未啊???我仲未收到.......因為老師好似話8月中就會收到

而家有少少緊張!!!!

回復 1# 小栗子 的帖子

delete......

‹ 上一主題|下一主題