用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 救命!教育局派了一間冇校車到我屋企的學校! ...
go

救命!教育局派了一間冇校車到我屋企的學校! [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

你選依間學校果時唔知既咩

原帖由 suilangmui 於 10-6-5 22:44 發表
呢間學校只有校車送我個小朋友返學, 但放學就冇車返嚟.除左叩門可以點做? 因呢間係第三志願, 可以同教育局講要第四第五志願可以嗎?? 唉... 真係失望到想死. 好似世界未日.:naug ...

NANNY BUS呢?冇咩?

原帖由 suilangmui 於 10-6-5 22:44 發表
呢間學校只有校車送我個小朋友返學, 但放學就冇車返嚟.除左叩門可以點做? 因呢間係第三志願, 可以同教育局講要第四第五志願可以嗎?? 唉... 真係失望到想死. 好似世界未日.:naug ...

可try下自己搵保母車
:-D :-D

快D ,係星期一去新學校睇吓,由其要問吓D 學生,老師,一定有車。

呢間學校只有校車送我個小朋友返學, 但放學就冇車返嚟.除左叩門可以點做? 因呢間係第三志願, 可以同教育局講要第四第五志願可以嗎?? 唉... 真係失望到想死. 好似世界未日.

有站上校車, 但沒有站回家咁得意?!
不如星期一問清楚學校啦. 有些學校會CONFIRM新一年的學生居所, 再REVIEW校車路線的.

至於話唔要第三志願, 當初不是覺得第三志願的學校好過第四, 五的嗎? 好運派到第二志願, 不要放棄. 星期一快D打去派到的學校, 睇下校車度可以點攪.

醒目開學勳章 王國長老

如果間學校係心儀, 唔好為左咁而放棄啦
試下call校巴公司, 寫信俾學校睇下佢地幫唔幫到手, 如果返學有車, 點解放學唔可以有車?
另外, 問下學校有無保母車介紹, 雖然唔係真係through學校處理, 但或多或少學校一定有d料的
原帖由 suilangmui 於 10-6-5 10:44 PM 發表

原帖由 Charlotte_mom 於 10-6-6 13:30 發表
如果間學校係心儀, 唔好為左咁而放棄啦
試下call校巴公司, 寫信俾學校睇下佢地幫唔幫到手, 如果返學有車, 點解放學唔可以有車?
另外, 問下學校有無保母車介紹, 雖然唔係真係through學校處理, 但或多或少學校一定有d ...

PL CHECK PM

自己搵保母車
‹ 上一主題|下一主題