用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 88 迦密愛禮信小學
樓主: babycherry22
go

88 迦密愛禮信小學

貢獻勳章

原帖由 tammymhk 於 10-6-5 23:23 發表
我第一round只入到後備list咋,所以諗住呢round抽唔中,就去叩門,打算從一而終嘛,開家長會係幾點開始呀?!
到時如果係,你會好易認到我囉,因為我會一拖2去架,因為冇人幫我睇住細嗰個呀!!
我多數會選擇廣東話班 ...

8:45-11:00

我朋友是後備list,也是入不到,哭了一天

咩班仲心大心細

e...tammy..你係咪美田個tammy呀???

醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:58 發表

好...咁我去叩埋陳元喜先...我無咁多野可以加落去..只有小小咋

當年我都有去叩陳元喜, 其實個portfolio都唔一定要好多O野, 因為到時老師都係一路見一路睇, 都係係咁二O家咋! 最緊要都係到時O既面試表現.

係嘅, geni...我會抱住平常心去試,
得唔得由個天決定啦 !!!
總之唔好係小朋友面前講間學校嘅不是,
或表現到比佢睇你係唔鍾意間學校囉

醒目開學勳章

係呀,你識我?!
原帖由 babytai 於 10-6-6 00:02 發表
e...tammy..你係咪美田個tammy呀???

醒目開學勳章

第一1round個小姐/老師教我甲部只填佢地一間,佢話入到機會大d嘛,我咪真係only填一間囉,乙部就填佢第一位囉,可能我真係好好彩啦,嗰一刻真係開心到想喊出黎架.....
原帖由 babycherry22 於 10-6-6 00:01 發表

8:45-11:00

我朋友是後備list,也是入不到,哭了一天

咩班仲心大心細

貢獻勳章

原帖由 tammymhk 於 10-6-6 00:17 發表
第一1round個小姐/老師教我甲部只填佢地一間,佢話入到機會大d嘛,我咪真係only填一間囉,乙部就填佢第一位囉,可能我真係好好彩啦,嗰一刻真係開心到想喊出黎架..... ...

tammy
我都眼濕濕

babytai
努力~!旁人真的幫不到,我朋友忍不住在個女面前喊,
希望有機會做同學仔

我當時都有想喊...不過要忍住....我覺得自己好叻架啦...haha...e家諗通哂...叩門不成功都唔會唔開心

原帖由 tammymhk 於 10-6-6 00:15 發表
係呀,你識我?!

HAHA...你好似上過我屋企睇裝修o個喎...
你大門條吸咀整得唔好架麻...

醒目開學勳章

我冇呀.....唔係我呀...
你都係美田住,其實可能我地都見過架,不過唔認得之嘛,我兩個小朋友揹住兩個太陽島書包架,好易認我架咋....
原帖由 babytai 於 10-6-6 01:11 發表

HAHA...你好似上過我屋企睇裝修o個喎...
你大門條吸咀整得唔好架麻...

係咩...唔係你呀...hehe...認左人添,
不過我地應該都係"美田個topic"傾過啦,
因為我認得你張相呀

醒目開學勳章

係呀,我係美樂架,不過好似人住呢座,通常樓上兩座多人住d(呢度d mami)
原帖由 babytai 於 10-6-6 01:21 發表
係咩...唔係你呀...hehe...認左人添,
不過我地應該都係"美田個topic"傾過啦,
因為我認得你張相呀

貢獻勳章

原帖由 tammymhk 於 10-6-6 01:25 發表
係呀,我係美樂架,不過好似人住呢座,通常樓上兩座多人住d(呢度d mami)

第日返學咪好遠

醒目開學勳章

ok啦,我而家同佢地返幼稚園仲遠....因為佢地喺土瓜灣返學架
原帖由 babycherry22 於 10-6-6 02:19 發表

第日返學咪好遠

美田返迦密都要搭校車啦......唔係都唔知搭咩車啦...架80號又唔入田心

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-6-6 08:42 發表
美田返迦密都要搭校車啦......唔係都唔知搭咩車啦...架80號又唔入田心

我覺得安排點接送,我先考慮點選學校,我有時返早都怕送不到琳琳,奶奶又在7-10去了同姑奶度陪月,我就好彩d,識d同學仔,可幫手帶佢回校

我細個最怕落校車無人接,我一定不選要落校車的學校
80號好似經,在下徑口村落,過對面馬路就是迦密

係呀...因為閒日朝早9點前..架80號唔入顯徑架,
所以如果送返學就要行好遠架啦

醒目開學勳章

係8點前呀,所以仲諗緊點好....
原帖由 babytai 於 10-6-6 12:45 發表
係呀...因為閒日朝早9點前..架80號唔入顯徑架,
所以如果送返學就要行好遠架啦

貢獻勳章

原帖由 tammymhk 於 10-6-6 14:16 發表
係8點前呀,所以仲諗緊點好....

真是唔知~因我不太熟美林,會不會搭88K/46X
O個D,會不會都是搭校車

我個女開始同我討論去邊補習班
她在某間學珠心算,佢主動叫我不要幫佢報,因老師會鬧人,因放完學有1個半鐘時間,我俾佢搵個地方做下功課,回家可專心溫習

有無好介紹?又可到校接小朋友呢?

原帖由 babycherry22 於 10-6-6 21:34 發表

真是唔知~因我不太熟美林,會不會搭88K/46X
O個D,會不會都是搭校車

我個女開始同我討論去邊補習班
她在某間學珠心算,佢主動叫我不要幫佢報,因老師會鬧人,因放完學有1個半鐘時間,我俾佢搵個地方做下功課,回家可專心溫習

...

我唔知你住邊呀...不過我地美田間補習社有接放學服務,
你可以問返你附近d補習社有無呢個服務啦