用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 88 迦密愛禮信小學
樓主: babycherry22
go

88 迦密愛禮信小學

貢獻勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-7 23:04 發表
我聽我細女話好似無同學派咗去迦密喎...
可能因為佢間幼稚園喺91校網la

我驚佢看不到同學仔一班會想喊,自行派位時,她同我一齊去睇,看到同學的名而無自己的名都唔開心

多不多同學去一呂?我朋友個仔入了一呂,仲考到普通話班,咁快知真好,不用心掛,不過書簿+雜費+校服)英文班預備班+小一外籍英語協助教學籌款計劃($1030x2),未開學先硬俾6000 over....nursery 又要要3000 over

唉~~~妳大女升小用多了錢定小了,要不要減興趣班呢?
我地而家俾人地都少d,但我會再搵下英文班,條數都是一樣咁多

多唔多去咗一呂其實我真係唔係好清楚,要問番其他媽咪先知,我女之前係搭校車ga,所以我好少收風機會
我女話咗幾個同學ge名俾我聽,話佢哋入咗呂明才,但係咪一呂就唔知...
嘩!要over$6000....好乸利wor

大女升小時,都差唔多,好似仲用多咗~每月訂飯同補習..
細女都係差唔多,升小每月要校車同訂飯,
興趣班﹕我都係諗住睇吓點...我都係想揾英文,
芭蕾舞就反而唔知喺小學學定keep住繼續喺出面一級級學上去....

原帖由 babycherry22 於 10-7-7 23:21 發表

我驚佢看不到同學仔一班會想喊,自行派位時,她同我一齊去睇,看到同學的名而無自己的名都唔開心

多不多同學去一呂?我朋友個仔入了一呂,仲考到普通話班,咁快知真好,不用心掛,不過書簿+雜費+校服)英文班預備班+小一外籍英語 ...

係呀.....新循係傳統學校我略略都知架...所謂"唔知好過知"的情況下就讀個間學校我諗會些....小囡讀聖幼...所以一定唔會揀聖小咁啦.....就係因為有朋友以前係迦密教..所以有少少唔想揀羅....不過我揀就睇地點啦(近火車站)學校間間都一樣(六年後又係唔知啦)小囡讀得好唔好又要睇佢自己啦....希望阿囡遇著過好老師啦....
自己都有好多朋友的小朋友...小學讀到書上到英中"中一就要留級兩年才升上中二"....亦有小朋友呂小, 聖小就讀....讀讀下要轉校(其實我好希望我阿囡中中等等就okay啦)

babytai,

我10號會返佢買校服....希望有機會認識你...

原帖由 babycherry22 於 10-7-7 22:37 發表

迦密功課都多,是讀緊的mama說,投訴了都少了
我不介意功課多不多,因你地都可在升小後同番而家k3的mama傾,間間咪又係多

我不選是有我的理由,我住新翠都看得多,我估曳的學生間間有,但要好好看老師點去教

選校是是個人選擇 ...

原帖由 babycherry22 於 10-7-7 22:37 發表

迦密功課都多,是讀緊的mama說,投訴了都少了
我不介意功課多不多,因你地都可在升小後同番而家k3的mama傾,間間咪又係多

我不選是有我的理由,我住新翠都看得多,我估曳的學生間間有,但要好好看老師點去教

選校是是個人選擇 ...

聽幼稚園校長講, 迦密的課程都深深地架!

貢獻勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-8 00:14 發表
多唔多去咗一呂其實我真係唔係好清楚,要問番其他媽咪先知,我女之前係搭校車ga,所以我好少收風機會
我女話咗幾個同學ge名俾我聽,話佢哋入咗呂明才,但係咪一呂就唔知...
嘩!要over$6000....好乸利wor
...

我不會俾個女學芭蕾舞,我個女11月考3級中國舞,不想我自己太忙,等佢學完都好悶

我想在沙田找英文班,我找到看看好不好,大家一齊去試堂

Oic~^^
好呀......
原帖由 babycherry22 於 10-7-8 18:30 發表

我不會俾個女學芭蕾舞,我個女11月考3級中國舞,不想我自己太忙,等佢學完都好悶

我想在沙田找英文班,我找到看看好不好,大家一齊去試堂

貢獻勳章

原帖由 etam724 於 10-7-8 13:22 發表

聽幼稚園校長講, 迦密的課程都深深地架!

我地讀緊,再討論下課程^^真是不讀不知,
看看再用不用補底

真是好看個女的材料

貢獻勳章

CLICK
http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=707
不用再在小一選校找topic...yeah~~成功上版

yeah~~

原帖由 babycherry22 於 10-7-9 14:24 發表
CLICK
http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=707
不用再在小一選校找topic...yeah~~成功上版

醒目開學勳章

咁我將迦密呢幾個topic搬過去o勒!

hihi, 想問陳元喜和迦密多新移民嗎?

原帖由 叉雞飯 於 10-6-5 16:50 發表
88 if 我要抽, 我一定簡陳元喜
校長好, 有宗教, 派位好, 鄭榮之真係唔錯

portfoilio 最重要 有校長信, 您可能叩門好多間, 記我scan color print 有resume, 有d 活動的cert, 有d 獎狀, 有d參加有意義活動的相, 有人 ...

貢獻勳章

原帖由 呀b仔 於 10-9-2 17:03 發表
hihi, 想問陳元喜和迦密多新移民嗎?

我估間間都多,根本咩人入到學校,是控制不到~
有d新移民mama都好nice~
我成日搵佢地問下野~
因我的工作好忙,
又好難打到俾老師