用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 心急一問: 88 沙田循理會美林小學
樓主: jacky4408
go

心急一問: 88 沙田循理會美林小學 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 MugMugMa 於 10-6-7 13:48 發表

Hi Geni,

想問下, 沙官係咪好遲先會安排interview 架 ? 頭先打去沙官問大約會幾時安排後補生interview, 佢話大約 7月中 !!! 我冇聽錯嘛, 如果真係要咁耐, 真係慘, 折磨c囉...... ...

係呀, 冇咁快o家, 因為學校就o黎考試, 最快都要6月尾7月頭, d學生番半日先搞o家.... 我o個時仲要咁o岩流感停課, 差d唔見叩門生呀~~~~ 舊年呢個時候我都癲o左個幾月~~~ 為o左個仔, 冇計啦~~~

GENI 咁我想問吓, 比如迦密收左我, (註冊埋)
到見完沙官IN, 佢又收的話, 我都可以
轉返沙官....係咪???

醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-7 14:48 發表
GENI 咁我想問吓, 比如迦密收左我, (註冊埋)
到見完沙官IN, 佢又收的話, 我都可以
轉返沙官....係咪???

Yes, 我o個時就係咁o勒! 係呢, 你今日in成點呀?

我未呀...約左4點9, 陣間諗去沙官同埋陳元喜交埋表囉, 陳元喜要去學校拎表, 無得download, 到時約埋時間in 喎...
希望做到你小朋友個師妹啦...哈哈哈

原帖由 Geni 於 10-6-7 13:56 發表

係呀, 冇咁快o家, 因為學校就o黎考試, 最快都要6月尾7月頭, d學生番半日先搞o家.... 我o個時仲要咁o岩流感停課, 差d唔見叩門生呀~~~~ 舊年呢個時候我都癲o左個幾月~~~ 為o左個仔, 冇計啦~~~ ...

吓....慘啦...真係要等咁耐架...好辛苦呀.... 仲想速戰速決添...有排等...

Geni,

咁沙官小算唔算係一間所謂"谷"的學校?

thanks

醒目開學勳章

原帖由 syabb2 於 10-6-7 16:55 發表
Geni,

咁沙官小算唔算係一間所謂"谷"的學校?

thanks

我覺得唔算谷, 一日大約5~6樣功課, 一個星期默一次書, 一年兩測兩考, 不過老師都幾緊張學生成績咁O家~~ 總括O黎講, 我覺得佢係一間唔係好谷O既傳統學校O羅!

• 原帖由 jacky4408 於 10-6-5 12:44 發表
    剛派位到  沙田循理會美林小學 有冇任何comments? thx
    仲有冇多d comments for 沙田循理會小學.

我今朝早去左循美註冊啦,

仲見到個帶眼鏡媽媽...傾左陣,

我同佢都係驚同一樣野...haha

唔知佢今晚會唔會上黎一齊傾吓呢???

頭先亞囡同我講...原本有個同學仔又係派循美, 佢即刻叫我唔好同佢轉校呀..我話有電話黎咪去試吓囉...佢叫我到時同人講...唔洗啦,
真係比佢激CCC呀

原帖由 jacky4408 於 10-6-5 12:44 發表
剛派位到  沙田循理會美林小學 有冇任何comments? thx
希望再有多d意見

原帖由 jacky4408 於 10-6-5 12:44 發表
再多d意見

再再......多D意見, THX

唉...之前我揀沙官...其實都係想小d新移民(唔係岐視), 但其實我諗成個大圍嘅小學都一定多囉...所以我e家覺得讀邊間都一樣, 不過最緊要當然係校風啦...聽你講完我都安心d

原帖由 emma-ma 於 10-6-20 23:35 發表
其實有無唸下試下聖母小學呢(黃大仙)呢間小學都唔錯架
再唔係就讀住1年先...p.2再轉過去...大把唔同的選擇......不過就要係呢一年裝備小朋友啦...因為出便d小學係要讀快人地1個或半個學期架...如果有需要可以pm我... ...

嘩...你咁犀利嘅...k2做p1練習啦, 哈哈...我就無你咁勁,
我今日都去沙官面試呀, 如果唔得, 要讀返循美, 我都會試左一年睇情況先, 如果真係好差..都會考慮轉校嘅, 如果ok就由得佢, 學你話齋, 最多自己買返d練習比佢做加強佢啦....thanks!!!!

醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-21 10:44 發表

嘩...你咁犀利嘅...k2做p1練習啦, 哈哈...我就無你咁勁,
我今日都去沙官面試呀, 如果唔得, 要讀返循美, 我都會試左一年睇情況先, 如果真係好差..都會考慮轉校嘅, 如果ok就由得佢, 學你話齋, 最多自己買返d練習比佢 ...

babytai, 你個女好番o勒~~ 咁就好啦~~ 祝你今日面試成功

係呀...基本上已經好返架啦...不過學校都會叫唔好返住囉, 係呀..今日去最後一擊..得就得...唔得就......

原帖由 Geni 於 10-6-21 11:07 發表

babytai, 你個女好番o勒~~ 咁就好啦~~ 祝你今日面試成功

geni...我想問吓你呢...舊年你面完試(沙官), 幾耐收到佢電話話收??因為今日見完佢話如果收就10號前會收到電話, 收唔到就即係唔收, 我想知道大概幾多日會知, 因為我循美個邊3號要去買書, 訂校服。雖然我估收機會都好微...
‹ 上一主題|下一主題