用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34區派位結果請進
樓主: fannyyip0612
go

34區派位結果請進 [複製鏈接]

Thanks for your information.
It is difficult to find the % 派英中 of each primary school ........
I know 獻主會都谷, with almost 40 years history.
However, I know nothing about 新校.
I find most of the parent choose 獻主會, and then follow with 新獻主會.

原帖由 wensi 於 10-6-7 23:19 發表

兩間都差不多, 派英中好似都around 4x%.
我只知新校都谷, 早兩年有fd 注冊就派copy book, 同有分班試.
獻主會聖馬善樂小學  
話1st 至3rd 中ge 一半人派英中=大概有44%
http://www.semops.edu.hk/images/link/5.pd ...

舊年我都聽過有人第二志願入st rose

但要no. 真係排幾靚先得
同埋一唔得第三志願除非排次選少少
否則一派就派到好後的志願

原帖由 irisleung7 於 10-6-8 08:33 發表
唉! 第二志願選"st rose"都入到? 請問係咪真架?

出年唔知選第一志願係咪都入到呢! 因為出年新校舍起好, 唔知會唔會多人選呢??

原帖由 JOJA 於 10-6-8 16:21 發表
舊年我都聽過有人第二志願入st rose

但要no. 真係排幾靚先得
同埋一唔得第三志願除非排次選少少
否則一派就派到好後的志願

我住附近, 見個地盤唔似會出年可以返舊址, 所以我地小朋友要2012先有望, 要捱1-2年返坪石村

唔係喎, 學校個網都寫會如期在2011年9月回原址上課喎! 現在已經完成打樁部份, 我估11年係新學校返學會無問題既!

你囡囡係咪今年升小一呀!

原帖由 wongkaka 於 10-6-8 22:28 發表
我住附近, 見個地盤唔似會出年可以返舊址, 所以我地小朋友要2012先有望, 要捱1-2年返坪石村

我個女係2011-12, 所以校址都是我的考慮之內
我都見個網寫2011年9月回原址上課, 但只不過係預計, 以我同我老公現場睇, 我擔心唔知趕唔到

原帖由 stephanielum 於 10-6-9 11:00 發表
唔係喎, 學校個網都寫會如期在2011年9月回原址上課喎! 現在已經完成打樁部份, 我估11年係新學校返學會無問題既!

你囡囡係咪今年升小一呀!

...

請問如st. rose, 九龍塘官立, 聖家(九龍塘)邊間較好?

原帖由 wongkaka 於 10-6-10 01:52 發表
我個女係2011-12, 所以校址都是我的考慮之內
我都見個網寫2011年9月回原址上課, 但只不過係預計, 以我同我老公現場睇, 我擔心唔知趕唔到
‹ 上一主題|下一主題