用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 10-11入讀荔天小一家長請進...
樓主: DONUTBUBBLE
go

10-11入讀荔天小一家長請進...

原帖由 DONUTBUBBLE 於 10-6-9 17:10 發表
冇呀, 我第一round入架, 個陣冇比我喎, 可唔可以email比我呀!

[email protected]

thank you..

[img]http://forum.edu-kingdom.com/[/img]

http://hk.myblog.yahoo.com/wwwai_ngai

大家好!!我仔仔(子洋)第一round衰咗(都係揀荔天),好彩6月5號大抽獎時中番個頭獎可以入到荔天 唔洗叩門...

大家會唔會比小朋友搭校車or媬姆車 ??

唔該哂...

原帖由 ffeeii 於 10-6-9 18:02 發表

原帖由 子洋爸 於 10-6-10 02:38 發表
大家會唔會比小朋友搭校車or媬姆車 ??

學校離地鐵唔遠不過較多馬路,小一未必應付到,遲d小三可能比佢試下自己搭..........
我諗除左住係西九四小龍,多數都搭校車.....我自己都有搭
http://hk.myblog.yahoo.com/wwwai_ngai

我見另外有個topic講媬姆車,我會比個仔搭而唔坐校車,時間上可以比小朋友訓多半個鐘...

原帖由 子洋爸 於 10-6-12 01:48 發表
我見另外有個topic講媬姆車,我會比個仔搭而唔坐校車,時間上可以比小朋友訓多半個鐘...

我都有了解過,會有第二間學生一齊坐,又冇保母,車嘅問題....都係坐校車早15分鐘...

回覆 1# ffeeii 的文章

Hello, 大家好, 剛剛知道考到. 好開心!

恭喜哂....八卦吓請問考d咩架??

原帖由 bcmc 於 10-6-14 16:10 發表

亞囡話問咗d看圖問題, 有關佢的問題, 家長同學生一齊見老師.
原帖由 DONUTBUBBLE 於 10-6-14 17:58 發表
恭喜哂....八卦吓請問考d咩架??

thank you...
原帖由 bcmc 於 10-6-14 18:35 發表
亞囡話問咗d看圖問題, 有關佢的問題, 家長同學生一齊見老師.

原帖由 bcmc 於 10-6-14 16:10 發表

恭喜哂,第日多d交流下......
7日3編班唔知又考小朋友d乜呢???

唔該,我想問茘天好似冇精英班,但點解要有分班試?
3E 嵐嵐

筆試中英數,老師讀題目,不用擔心,旨在平均分班.

原帖由 ffeeii 於 10-6-17 16:30 發表

恭喜哂,第日多d交流下......
7日3編班唔知又考小朋友d乜呢???

無精英班,方便平均分班.

原帖由 namnam320 於 10-6-17 17:09 發表

醒目開學勳章

原帖由 namnam320 於 10-6-17 17:09 發表

雖然冇分精英班, 不過都要考試至可以將叻同唔叻既學生平均分班........冇精英班都好嫁, 咁家長同小朋友都冇咁辛苦

唔該各位
當初我揀呢間學校,就係鐘意冇精英班
3E 嵐嵐

冇錯, 呢個都係我揀呢間學校其中一個原因..
原帖由 namnam320 於 10-6-18 17:03 發表
唔該各位
當初我揀呢間學校,就係鐘意冇精英班

各位,希望大家多多交流啦!
我係在職媽咪,諗住每天帶我囡囡回校(因是我個女的要求),然後番工,放學就等她搭校車,因為我個女K1開始都搭慣校車,所以應該冇問題!
3E 嵐嵐

回覆 1# DONUTBUBBLE 的文章

我個女都係第一round入左, 放棄左好多間私立同直資都簡LT, 希望無錯, 我同領兩個細佬都係LT前身既善導下午後校畢業生 .... 多多指教. 你地有無收到關於2/7 briefing 既詳情呢?