用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 插班試一問...
go

插班試一問... [複製鏈接]

請問有沒有去年插班入p2的家長分享一吓考試之內容。
聽講是考中英看圖作文, 而數是考英文的。是否須要口試呢,而內容是否只考小一課程, 抑或有初小二的內容呢?

千萬個多謝!
   1    0    0    0

請問你係唔係已經收到信????

原帖由 dixon24861 於 10-6-3 12:48 發表
聽講是考中英看圖作文, 而數是考英文的。是否須要口試呢,而內容是否只考小一課程, 抑或有初小二的內容呢?

千萬個多謝! ...

我囡囡上年考插班入P2, 佢話中文&英文都考作文, 數學係考英數, 好似1小時考晒中英數三科!
考完筆試幾日後收到電話通知取錄, 唔駛再interview!

原帖由 dixon24861 於 10-6-3 12:48 發表

千萬個多謝! ...

原帖由 cherriemama 於 10-6-8 16:02 發表
我囡囡上年考插班入P2, 佢話中文&英文都考作文, 數學係考英數, 好似1小時考晒中英數三科!
考完筆試幾日後收到電話通知取錄, 唔駛再interview!

...

多謝你, cherriemama!

覆shirley, 未收信, 不過聽說有申請的都可以考。

我收到信啦...6月29日要考呀???你收到未????

原帖由 dixon24861 於 10-6-9 12:18 發表

多謝你, cherriemama!

覆shirley, 未收信, 不過聽說有申請的都可以考。

原帖由 cherriemama 於 10-6-8 16:02 發表

...

Cherriemama

Thanks a lot.  Do you have any idea how many sentences (for 文)that they will need to write for the extrance ?  Many Thanks
‹ 上一主題|下一主題